Snehová torta

Čokoládová torta Pavlovova

Autor receptu: redakcia

60 minút
na 110 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Vyšľaháme bielky, ešte keď nie sú dokonale tuhé, pridávame po lyžiciach cukor a šľaháme do tuha. Pridáme maizenu, kakao a citrónovú šťavu alebo ocot, dobre premiešame.
  2. Na plech dáme papier na pečenie. Snehové cesto upravíme do tvaru kruhu s priemerom 25 cm a s priehlbinou v strede. Pečieme v predhriatej rúre hodinu pri 110 °C. Po upečení otvoríme dvierka na rúre a necháme v nej korpus vychladnúť.
  3. Krém: Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom, primiešame roztopenú vlažnú čokoládu. Krém nanesieme na upečený vychladnutý korpus.
  4. Ganache: Horúcu smotanu nalejeme na kúsky polámanej čokolády, necháme chvíľku postáť a premiešame. Tenkým prúdom ganache nalejeme na povrch torty. Nakoniec ozdobíme ovocím a čokoládovými hoblinkami.