Snehová torta
Čokoládová torta Pavlovova
Autor receptu: redakcia
Postup- Korpus: Vyšľaháme bielky, ešte keď
nie sú dokonale tuhé, pridávame po lyžiciach
cukor a šľaháme do tuha. Pridáme maizenu,
kakao a citrónovú šťavu alebo ocot, dobre premiešame.
- Na plech dáme papier na pečenie. Snehové cesto
upravíme do tvaru kruhu s priemerom 25 cm
a s priehlbinou v strede. Pečieme v predhriatej rúre hodinu pri 110 °C. Po upečení otvoríme dvierka na rúre a necháme v nej korpus vychladnúť.
- Krém: Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom, primiešame roztopenú vlažnú čokoládu. Krém nanesieme na upečený vychladnutý korpus.
- Ganache: Horúcu smotanu nalejeme na kúsky polámanej čokolády, necháme chvíľku postáť a premiešame. Tenkým prúdom ganache nalejeme na povrch torty. Nakoniec ozdobíme ovocím a čokoládovými hoblinkami.
|