Foto: stacy77777
Pre dcérku...
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
250 g |
|
6 ks |
|
7 pl |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4 pl |
|
Plnka čokoládová: | |
150 g |
|
200 g |
|
400 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 g |
|
Čokoládová šľahačka: | |
250 ml |
|
100 g |
|
Na zdobenie: | |
100 g |
|
80 g |
|
30 g |
|
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme čokoládovú šľahačku. Smotanu dáme prejsť varom,vypneme, nalámeme horkú čokoládu,miešame a necháme rozpustiť. Vychladíme a vložíme do chladničky aspoň na dve hodiny.
-
2
Na cesto si vymiešame práškový a vanilkový cukor so žĺtkami, pridáme vodu, múku s kypriacim práškom,kakao a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti,použila som tortovú formu s rámikom v tvare kvetu.
-
3
Jednotlivé pláty pečieme na 170°C približne 20 minút.
- 4
Na čokoládovú plnku si uvaríme s mlieka,zlatého klasu a vanilkového cukru puding. Do horúceho nalámeme horkú čokoládu, necháme rozpustiť a vychladiť.
- 5
Vymiešame si práškový cukor s maslom a primiešavame vychladený čokoládový puding.
- 6
Jednotlivé pláty cesta natrieme čokoládovou plnkou.
- 7
Vyšľaháme si čokoládovú šľahačku, natrieme vrch, aj boky torty.Necháme si po troške z každej plnky na vrchné zdobenie.
- 8
Roztopíme si troška masla s horkou čokoládou,máčame polovicu piškóty a olepíme nimi okraje torty. Dozdobíme vrch torty trochou z každej plnky a čokoládovými cukríkmi z bonboniéry.
- 9
V reze...
- 4
Diskusia k receptu