Čokoládová pena
Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ kaviarne Suncafé v Bratislave–Petržalke, 15. apríla 2021
šéfcukrár a majiteľ kaviarne Suncafé v Bratislave–Petržalke, 15. apríla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Na teflónovej panvici roztopíme vodu s cukrom – odporúčam teplotu 121 stupňov, použil som digitálny teplomer. Zmes nemiešame, len panvicou točíme, ako keď robíme palacinky.
- 2
Medzitým dáme šľahať v kuchynskom robote vajíčka, žĺtky a postupne pridávame cukrový rozvar. Šľaháme kým vznikne hustá žĺtková pena. Do tejto peny potom zamiešame mierne vychladenú roztopenú čokoládu a tiež šľahačku, ktorú ale nevyšľaháme úplne dotuha.
- 3
Penu necháme chvíľu v chladničke a potom cukrárenským vreckom naplníme do pohárov. Môžeme podávať s ovocnou omáčkou (napr. malinové coulis) a dozdobiť jahodami.
- 4
Tip: Do peny odporúčam použiť pasterizované žĺtky, ak také nemáte a použijete obyčajné, dezert treba hneď zjesť.
Tiež Čokoládová pena:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu