Čokoládová pena
Čokoládová pena
Autor receptu: redakcia
Postup- Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Na
teflónovej panvici roztopíme vodu s cukrom –
odporúčam teplotu 121 stupňov, použil som digitálny teplomer. Zmes nemiešame, len panvicou
točíme, ako keď robíme palacinky.
- Medzitým dáme šľahať v kuchynskom robote
vajíčka, žĺtky a postupne pridávame cukrový rozvar. Šľaháme kým vznikne hustá žĺtková pena. Do tejto peny potom
zamiešame mierne vychladenú roztopenú čokoládu a tiež
šľahačku, ktorú ale nevyšľaháme úplne dotuha.
- Penu necháme chvíľu v chladničke a potom cukrárenským vreckom naplníme do pohárov. Môžeme podávať s ovocnou omáčkou (napr. malinové coulis) a dozdobiť jahodami.
- Tip: Do peny odporúčam použiť pasterizované žĺtky, ak také nemáte a použijete obyčajné, dezert treba hneď zjesť.
|