Čokoládová pena

Čokoládová pena

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Na teflónovej panvici roztopíme vodu s cukrom – odporúčam teplotu 121 stupňov, použil som digitálny teplomer. Zmes nemiešame, len panvicou točíme, ako keď robíme palacinky.
  2. Medzitým dáme šľahať v kuchynskom robote vajíčka, žĺtky a postupne pridávame cukrový rozvar. Šľaháme kým vznikne hustá žĺtková pena. Do tejto peny potom zamiešame mierne vychladenú roztopenú čokoládu a tiež šľahačku, ktorú ale nevyšľaháme úplne dotuha.
  3. Penu necháme chvíľu v chladničke a potom cukrárenským vreckom naplníme do pohárov. Môžeme podávať s ovocnou omáčkou (napr. malinové coulis) a dozdobiť jahodami.
  4. Tip: Do peny odporúčam použiť pasterizované žĺtky, ak také nemáte a použijete obyčajné, dezert treba hneď zjesť.