Čokoládová pena
Čokoládová pena ako z francúzskej cukrárne
Autor receptu: redakcia
Pravý francúzsky recept. Čokoládová pena, ktorá chutí ako v najlepších michelinských reštauráciách.
6 porcií |
30 (+ chladenie) minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Oddelíme žĺtky od bielkov.
Z bielkov, cukru a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
- V menšom hrnci zohrejeme vodu a položíme naň ohňovzdornú misu, ktorá sa nesmie dnom dotýkať horúcej vody. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu nalámanú na kúsky spolu so 120 ml vody. Premiešame dohladka.
- Za stáleho miešania pridáme 3 žĺtky.
- Zložíme z ohňa a nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Penu nalejeme do malých pohárikov. Vložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Môžeme ju podávať s malým kopčekom čerstvo vyšľahanej šľahačky.