Čokoládová pena

Čokoládová pena ako z francúzskej cukrárne

Autor receptu: redakcia

Pravý francúzsky recept. Čokoládová pena, ktorá chutí ako v najlepších michelinských reštauráciách.

6
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov, cukru a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
  2. V menšom hrnci zohrejeme vodu a položíme naň ohňovzdornú misu, ktorá sa nesmie dnom dotýkať horúcej vody. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu nalámanú na kúsky spolu so 120 ml vody. Premiešame dohladka.
  3. Za stáleho miešania pridáme 3 žĺtky.
  4. Zložíme z ohňa a nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Penu nalejeme do malých pohárikov. Vložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Môžeme ju podávať s malým kopčekom čerstvo vyšľahanej šľahačky.