Foto: lia66
Tento recept patrí k naším top... Masko sa tam dávať nemusí, no pre mojich chlapov by to nebolo ono. Ak máte záujem o recepty domáceho kečupu Zobraziť celý popisTento recept patrí k naším top... Masko sa tam dávať nemusí, no pre mojich chlapov by to nebolo ono. Ak máte záujem o recepty domáceho kečupu podľa Jamieho a chutney z tekvice, ktoré používam, môžem pridať. PS:namiesto chutney môžte použiť paprikovú pomazánku SABA.
Suroviny
1 ks |
|
4 ks |
|
1-2 strúčiky |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
10 ks |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
4 ks |
|
1 ks buď čerstvé, alebo, keď nám ostane z pečeného |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Červenú cibuľu nakrájame na jemno a osmahneme na oleji...
-
2
pridáme očistenú a na kolieska nakrájanú mrkvu, premiešame, osmahneme...
-
3
pridáme očistený, pretlačený cesnak, premiešame, osmahneme...
-
4
pridáme na kúsky nakrájanú kápiu, premiešame, osmahneme...
-
5
pridáme nakrájané paradajky, premiešame, osmahneme...
-
6
pridáme sójovú omáčku, premiešame, osmahneme...
-
7
kečup s chutney zmiešame, pridáme ku zmesi, premiešame, osmahneme...
-
8
pridáme zemiaky nakrájané na kocky, premiešame, osmahneme...
-
9
opečené(ak nemáme opečené, tak surové) stehno nakrájame, premiešame, osmahneme...
-
10
zalejeme vriacou vodou...
-
11
premiešame, prikryjeme pokrievkou a varíme, kým sa neuvaria zemiaky(poprípade maso)... keď sú zemiaky uvarené, pridáme napučanú(stačí hodinka)čočku, prikryjeme, vypneme oheň a necháme cca pol hodinu na teplom, ale, už nevaríme...
-
12
po cca pl hodine, odkryjeme a zamiešame kyslú smotanu...
-
13
Naložíme a papáme...dobrú chuť. PS:ešte musím doplniť-ak je niekto naučený čočku uvarenú úplne do makka, kľudne si ju tak uvarte...toto tzv "dovarenie" bez ohňa na teplom mieste spraví čočku tak, ako máme radi my-"all dente"...presne, ako lúbime cestoviny a ryžu :)
Robim sosovicu pomerne casto. Nechavam ju castokrat "napucat" aj cez noc. Ale vzdy ju potom este min. 15 - 20 minut varim.
veľmi sa mi páči tvoj postreh..!!súhlasím..
@parles ospravedlňujem sa, akosi som zabudla-opravené :)
akou hatlaninou su napisane nazvy - gehakte leberd , ajer labte cibeles,
cupcake , brownie atd. spytajte sa svojich rodicov ci maju sajnu co to je.
a potom sa spytajte co je to cocka a uvidite co je hatlanina.
tá "hatlanina", ako to nazývaš, je v názve môjho receptu aj preložená, lebo nie každý ovláda "jidiš". stačilo by, keby si nebol povrchný a pozorne si si to aj prečítal. :-)))) a nepísal vlastné skomoleniny.
dakujem ti.
varecha.pravda.sk/recepty/ajer-lajber-cibeles-zidovske-va...
v ostatnom súhlasím s @kimlo , recept je výborný :P