Čočka, podľa mňa fotorecept

lia66 - fotkalia66, 17. septembra 2013
Čočka, podľa mňa (fotorecept)
Foto: lia66

Tento recept patrí k naším top... Masko sa tam dávať nemusí, no pre mojich chlapov by to nebolo ono. Ak máte záujem o recepty domáceho kečupu podľa Jamieho a chutney z tekvice, ktoré používam, môžem pridať. PS:namiesto chutney môžte použiť paprikovú pomazánku SABA.

Suroviny

1 ks
4 ks
1-2 strúčiky
2 PL
2 ks
10 ks
1 PL
3 PL
2 PL
4 ks
1 ks buď čerstvé, alebo, keď nám ostane z pečeného
podľa potreby
1 ks
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Červenú cibuľu nakrájame na jemno a osmahneme na oleji...

    Čočka, podľa mňa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridáme očistenú a na kolieska nakrájanú mrkvu, premiešame, osmahneme...

    Čočka, podľa mňa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme očistený, pretlačený cesnak, premiešame, osmahneme...

    Čočka, podľa mňa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme na kúsky nakrájanú kápiu, premiešame, osmahneme...

    Čočka, podľa mňa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridáme nakrájané paradajky, premiešame, osmahneme...

    Čočka, podľa mňa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pridáme sójovú omáčku, premiešame, osmahneme...

    Čočka, podľa mňa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    kečup s chutney zmiešame, pridáme ku zmesi, premiešame, osmahneme...

    Čočka, podľa mňa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pridáme zemiaky nakrájané na kocky, premiešame, osmahneme...

    Čočka, podľa mňa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    opečené(ak nemáme opečené, tak surové) stehno nakrájame, premiešame, osmahneme...

    Čočka, podľa mňa (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    zalejeme vriacou vodou...

    Čočka, podľa mňa (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    premiešame, prikryjeme pokrievkou a varíme, kým sa neuvaria zemiaky(poprípade maso)... keď sú zemiaky uvarené, pridáme napučanú(stačí hodinka)čočku, prikryjeme, vypneme oheň a necháme cca pol hodinu na teplom, ale, už nevaríme...

    Čočka, podľa mňa (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    po cca pl hodine, odkryjeme a zamiešame kyslú smotanu...

    Čočka, podľa mňa (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Naložíme a papáme...dobrú chuť. PS:ešte musím doplniť-ak je niekto naučený čočku uvarenú úplne do makka, kľudne si ju tak uvarte...toto tzv "dovarenie" bez ohňa na teplom mieste spraví čočku tak, ako máme radi my-"all dente"...presne, ako lúbime cestoviny a ryžu :)

    Čočka, podľa mňa (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Prečo čočka a nie šošovica a prečo "osmahneme" miesto popražíme, osmažíme,ap. Ak si Češka, potom prepáč.....Inak, netradičný spôsob prípravy šošovice, tak som ešte neskúšala, ale dalo by sa, s tou zeleninkou, ja robím len tradičný prívarok a k nemu zasa ako prílohu mäso na šťave a chlieb.
Tiež som si všimla "čočka" a "osmahneme", takže nabudúce buď česky alebo slovensky.