Čočka, podľa mňa (fotorecept)
Autor receptu: lia66
Tento recept patrí k naším top...
Masko sa tam dávať nemusí, no pre mojich chlapov by to nebolo ono.
Ak máte záujem o recepty domáceho kečupu podľa Jamieho a chutney z tekvice, ktoré používam, môžem pridať.
PS:namiesto chutney môžte použiť paprikovú pomazánku SABA. Postup- Červenú cibuľu nakrájame na jemno a osmahneme na oleji...
- pridáme očistenú a na kolieska nakrájanú mrkvu, premiešame, osmahneme...
- pridáme očistený, pretlačený cesnak, premiešame, osmahneme...
- pridáme na kúsky nakrájanú kápiu, premiešame, osmahneme...
- pridáme nakrájané paradajky, premiešame, osmahneme...
- pridáme sójovú omáčku, premiešame, osmahneme...
- kečup s chutney zmiešame, pridáme ku zmesi, premiešame, osmahneme...
- pridáme zemiaky nakrájané na kocky, premiešame, osmahneme...
- opečené(ak nemáme opečené, tak surové) stehno nakrájame, premiešame, osmahneme...
- zalejeme vriacou vodou...
- premiešame, prikryjeme pokrievkou a varíme, kým sa neuvaria zemiaky(poprípade maso)...
keď sú zemiaky uvarené, pridáme napučanú(stačí hodinka)čočku, prikryjeme, vypneme oheň a necháme cca pol hodinu na teplom, ale, už nevaríme...
- po cca pl hodine, odkryjeme a zamiešame kyslú smotanu...
- Naložíme a papáme...dobrú chuť.
PS:ešte musím doplniť-ak je niekto naučený čočku uvarenú úplne do makka, kľudne si ju tak uvarte...toto tzv "dovarenie" bez ohňa na teplom mieste spraví čočku tak, ako máme radi my-"all dente"...presne, ako lúbime cestoviny a ryžu :)
|