Čočka, podľa mňa (fotorecept)

Autor receptu: lia66

Tento recept patrí k naším top... Masko sa tam dávať nemusí, no pre mojich chlapov by to nebolo ono. Ak máte záujem o recepty domáceho kečupu podľa Jamieho a chutney z tekvice, ktoré používam, môžem pridať. PS:namiesto chutney môžte použiť paprikovú pomazánku SABA.

Suroviny

Postup

  1. Červenú cibuľu nakrájame na jemno a osmahneme na oleji...
  2. pridáme očistenú a na kolieska nakrájanú mrkvu, premiešame, osmahneme...
  3. pridáme očistený, pretlačený cesnak, premiešame, osmahneme...
  4. pridáme na kúsky nakrájanú kápiu, premiešame, osmahneme...
  5. pridáme nakrájané paradajky, premiešame, osmahneme...
  6. pridáme sójovú omáčku, premiešame, osmahneme...
  7. kečup s chutney zmiešame, pridáme ku zmesi, premiešame, osmahneme...
  8. pridáme zemiaky nakrájané na kocky, premiešame, osmahneme...
  9. opečené(ak nemáme opečené, tak surové) stehno nakrájame, premiešame, osmahneme...
  10. zalejeme vriacou vodou...
  11. premiešame, prikryjeme pokrievkou a varíme, kým sa neuvaria zemiaky(poprípade maso)... keď sú zemiaky uvarené, pridáme napučanú(stačí hodinka)čočku, prikryjeme, vypneme oheň a necháme cca pol hodinu na teplom, ale, už nevaríme...
  12. po cca pl hodine, odkryjeme a zamiešame kyslú smotanu...
  13. Naložíme a papáme...dobrú chuť. PS:ešte musím doplniť-ak je niekto naučený čočku uvarenú úplne do makka, kľudne si ju tak uvarte...toto tzv "dovarenie" bez ohňa na teplom mieste spraví čočku tak, ako máme radi my-"all dente"...presne, ako lúbime cestoviny a ryžu :)