Citrónový zákusok

Citrónový obláčik (fotorecept)

Autor receptu: tuvarichlap

Pripravte si aj vy tento rýchly, jednoduchý a svieži koláčik. Potrebné ingrediencie určite nájdete v každej domácnosti :)

12
porcií
15 minút
príprava
30-40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmäknuté maslo spolu s práškovým a vanilkový cukrom vyšľaháme mixérom. Postupne po jednom zašľaháme celé vajíčka. Varechou postupne primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme kôru nastrúhanú z dvoch citrónov.
  2. Vznikne husté cesto, ktoré dáme do tortovej formy a pečieme na 170 stupňoch približne 30-40 minút. Nezabudnite formu vystlať papierom na pečenie.
  3. Čas pokiaľ sa koláč pečie využijeme na prípravu sirupu: V menšom hrnci zohrejeme citrónovú šťavu spolu s kryštálovým cukrom a povaríme kým sa cukor nerozpustí. Ešte horúci upečený koláč popicháme špajdľou minimálne 20-krát a polejeme pripraveným sirupom. Necháme vychladnúť vo forme.
  4. Smotanový syr, smotanu a práškový cukor ručne vyšľaháme na polotuhý krém, dávame pozor, aby sme to neprešvihli, lebo sa smotana zrazí. Upečený korpus rozkrojíme a naplníme krémom.
  5. Dozdobíme podľa fantázie. Dobrú chuť :-)