Citrónový zákusok
Citrónový obláčik (fotorecept)
Autor receptu: tuvarichlap
Pripravte si aj vy tento rýchly, jednoduchý a svieži koláčik. Potrebné ingrediencie určite nájdete v každej domácnosti :)
12 porcií |
15 minút príprava |
30-40 minút na 170 °C |
Postup
- Zmäknuté maslo spolu s práškovým a vanilkový cukrom vyšľaháme mixérom. Postupne po jednom zašľaháme celé vajíčka.
Varechou postupne primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme kôru nastrúhanú z dvoch citrónov.
- Vznikne husté cesto, ktoré dáme do tortovej formy a pečieme na 170 stupňoch približne 30-40 minút. Nezabudnite formu vystlať papierom na pečenie.
- Čas pokiaľ sa koláč pečie využijeme na prípravu sirupu: V menšom hrnci zohrejeme citrónovú šťavu spolu s kryštálovým cukrom a povaríme kým sa cukor nerozpustí. Ešte horúci upečený koláč popicháme špajdľou minimálne 20-krát a polejeme pripraveným sirupom. Necháme vychladnúť vo forme.
- Smotanový syr, smotanu a práškový cukor ručne vyšľaháme na polotuhý krém, dávame pozor, aby sme to neprešvihli, lebo sa smotana zrazí. Upečený korpus rozkrojíme a naplníme krémom.
- Dozdobíme podľa fantázie.
Dobrú chuť :-)