Citrónová bábovka

Citrónová bábovka (fotorecept)

Autor receptu: kitchenguru

40 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Tento recept je veľmi rýchly a jednoduchý. V podstate vôbec nie je dôležité samostatne mixovať jednotlivé časti. Tým sa ušetrí čas. Takže všetko som spolu pomixovala (dôkladne).
  2. Predhrejeme rúru na 175 stupňov Celzia. Cesto vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Vložíme do rúry a pečieme cca 40 minút, ale treba si sledovať, každá rúra pečie inak.
  3. Kým nám bábovka po vybratí odpočíva, urobíme si citrónový sirup. Citrónovú šťavu z 1 celého veľkého citróna zmiešame s horúcou vodou a postupne pridávame práškový cukor, kým nám nevznikne hustejší cukrový sirup. Polejeme bábovku necháme odpočinúť cca 20 minút a môžeme servírovať.