Čína s arašidmi (fotorecept)

Autor receptu: milic

Čína je rodinný recept,je u nás obľúbený,pretože výborne chutí a je rýchlo pripravený,je vhodný aj na rodinnú oslavu.

6-8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 75 °C

Postup

  1. Kur.prsia(morčacie)nakrájať na pásiky,pridať:2celé vajíčka,parad.pretlak,worcester.omáčku,sojovú omáčku,horčicu olej,zlatý klas,a podľa chuti soľ,korenie,vegetu,prelisovaný cesnak, 1cibuľu nastrúhanú,arašídy.všetko premiešať a nechať cca 12 hodín odležať v chladničke(niekedy som recept robila na poslednú chvíľu tak som to nechala odležať aj menej,aspoň na 2 hod.)V rozpálenom oleji osmažíme cibuľu pokrájanú na drobno,pridáme mäso,môžeme podliať 1dcl vody-dusíme až mäso nezmäkne.
  2. čínu podávame s ryžou,hranolkami alebo upečenými či americkými zemiami ako prílohu môžeme pridať zeleninovú oblohu,či čerstvé zeleninové šaláty ako má kto rád.
  3. Prajem dobrú chuť!