Čína s arašidmi (fotorecept)
Autor receptu: milic
Čína je rodinný recept,je u nás obľúbený,pretože výborne chutí a je rýchlo pripravený,je vhodný aj na rodinnú oslavu.
6-8 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 75 °C |
Postup
- Kur.prsia(morčacie)nakrájať na pásiky,pridať:2celé vajíčka,parad.pretlak,worcester.omáčku,sojovú omáčku,horčicu olej,zlatý klas,a podľa chuti soľ,korenie,vegetu,prelisovaný cesnak, 1cibuľu nastrúhanú,arašídy.všetko premiešať a nechať cca 12 hodín odležať v chladničke(niekedy som recept robila na poslednú chvíľu tak som to nechala odležať aj menej,aspoň na 2 hod.)V rozpálenom oleji osmažíme cibuľu pokrájanú na drobno,pridáme mäso,môžeme podliať 1dcl vody-dusíme až mäso nezmäkne.
- čínu podávame s ryžou,hranolkami alebo upečenými či americkými zemiami ako prílohu môžeme pridať zeleninovú oblohu,či čerstvé zeleninové šaláty ako má kto rád.
- Prajem dobrú chuť!