Kuracie mäso

Čína ako mi chutí (fotorecept)

Autor receptu: anastaz

Po dlhom čase som si všimol v obchode pekinskú kapustu a hneď som vedel, že si uvarím čínu.

4
porcie
30 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso, šampiňóny z konzervy aj bambusové výhonky nakrájam na slížiky. Dam do misky, polejem sójovou omáčkou a polovicou oleja a nechám pácovať, kým nakrájam zeleninu.
  2. Pór nakrájam na tenké kolieska a posolím, aby trochu zmäkol. Kapustu krájam najprv na pásiky hrubé cca 2,5 cm a čím sa viac blížim k hlúbu tak na tenšie a tenšie pásiky. Zmiešam to s pórom.
  3. Pripravím si dve panvice. Do rozpálenej dám napácované mäso, bez oleja, je už v páci. Prudko opekám 7 až 8 minút. Do druhej dám olej a tiež prudko opražím zeleninu. Stačí do 5 minút, aby bola aj trochu chrumkavá.
  4. Vždy robím naraz len toľko porcií, koľko je stravníkov, lebo najlepšie je to čerstvo urobené. Ostatné odložím do chladničky. Podávam s ryžou.
  5. Dá sa to pripraviť aj ako bezmäsité jedlo, jednoducho sa vynechá mäso.