Kuracie mäso
Čína ako mi chutí (fotorecept)
Autor receptu: anastaz
Po dlhom čase som si všimol v obchode pekinskú kapustu a
hneď som vedel, že si uvarím čínu.
4 porcie |
30 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso, šampiňóny z konzervy aj bambusové výhonky nakrájam na slížiky. Dam do misky, polejem sójovou omáčkou a polovicou oleja a nechám pácovať, kým nakrájam zeleninu.
- Pór nakrájam na tenké kolieska a posolím, aby trochu zmäkol. Kapustu krájam najprv na pásiky hrubé cca 2,5 cm a čím sa viac blížim k hlúbu tak na tenšie a tenšie pásiky. Zmiešam to s pórom.
- Pripravím si dve panvice. Do rozpálenej dám napácované mäso, bez oleja, je už v páci. Prudko opekám 7 až 8 minút. Do druhej dám olej a tiež prudko opražím zeleninu. Stačí do 5 minút, aby bola aj trochu chrumkavá.
- Vždy robím naraz len toľko porcií, koľko je stravníkov, lebo najlepšie je to čerstvo urobené. Ostatné odložím do chladničky.
Podávam s ryžou.
- Dá sa to pripraviť aj ako bezmäsité jedlo, jednoducho sa vynechá mäso.