Cícerovo-zemiakové lievance

Autor receptu: matulo82

recept z knihy dr.Bukovského

20
porcií

Suroviny

Postup

  1. šálka 250ml. V hlbokej mise zmiešame zmixovaný cícer, posekanú kyslú kapustu, zmixované zemiaky i so šťavou.Hmotu dochutíme posekaným cesnakom, majoránom, soľou a korením a ak je riedka, zahustíme ju špaldovou múkou.
  2. Rozohrejeme panvicu na dolky , jamky potrieme olejom a plníme dvoma lyžicami hmoty, ktorú pečieme, až kým sa odliepa od panvice. Lievance obrátime a dopečieme. Podávame so zeleninovým šalátom a niektorým z dressingov. Alebo môžete hmotu vyliať na plech a upiecť v rúre, pri 170° C za 25 minút. Základný recept môžete vylepšiť pridaním húb, uvarenej ryže natural alebo uvarenej pšenice.