Cícerovo-hubový krém

Autor receptu: sjuz

Polievočku som našla v časopise a hneď ma inšpirovala. Musím povedať, že je naozaj vynikajúca:)

14 minút
príprava
45 min cca minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na masti si opražíme nakrájanú cibuľu a mrkvu na kocky. Trvá to cca 4 minúty, občas premiešame. V polovici pridáme nakrájaný cesnak.
  2. Očistené a nakrájané zemiaky, cícer a huby pridáme do hrnca, premiešame, zalejeme vodou a prikryté pomaly varíme do zmäknutia cíceru.
  3. Ku koncu dosolíme a okoreníme. Vyberieme trochu cíceru s hubami na dozdobenie polievky na tanieri a zvyšok rozmixujeme do hladkého krému aj so sladkou smotanou. Ja kupujem sladkú smotanu Olma, je krásne hustá a má vysoký obsah tuku. Polievku dáme ešte na minútku povariť a odstavíme. Do hotovej som ešte posekala petržlenovú vňať. Synovi som k nej pripravila plátky bagetky opečenej na olivovom oleji.