Cicero šalát

Autor receptu: mirkajan

Toto je ďalší z receptov z knihy Martina Pyca Rauscha, ktorý nám veľmi zachutil. Mierne som upravila len zloženie zálievky, aby mala výraznejšiu chuť.

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvarený cícer zmiešame s 1 PL olivového oleja, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme piecť vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 15 minút, kým cícer nie je chrumkavý. Necháme trochu vychladnúť.
  2. Kým sa pečie cícer, pripravíme si zálievku. Do uzatvárateľného pohára (napr. od horčice ) dáme všetky prísady na zálievku, uzavrieme a poriadne pretrepeme, aby sa prísady spojili a med rozpustil.
  3. Na tanier uložíme rukolu, posypeme na kocky nakrájanou fetou, na drobno pokrájanými sušenými paradajkami a upečeným cícerom. Zalejeme zálievkou a podávame napr. ako ľahkú večeru. Dobrú chuť!