Cicero šalát
Autor receptu: mirkajan
Toto je ďalší z receptov z knihy Martina Pyca Rauscha, ktorý nám veľmi zachutil. Mierne som upravila len zloženie zálievky, aby mala výraznejšiu chuť.
2 porcie |
20 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Uvarený cícer zmiešame s 1 PL olivového oleja, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme piecť vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 15 minút, kým cícer nie je chrumkavý. Necháme trochu vychladnúť.
- Kým sa pečie cícer, pripravíme si zálievku. Do uzatvárateľného pohára (napr. od horčice ) dáme všetky prísady na zálievku, uzavrieme a poriadne pretrepeme, aby sa prísady spojili a med rozpustil.
- Na tanier uložíme rukolu, posypeme na kocky nakrájanou fetou, na drobno pokrájanými sušenými paradajkami a upečeným cícerom. Zalejeme zálievkou a podávame napr. ako ľahkú večeru. Dobrú chuť!