Cícer v kešu omáčke (fotorecept)
Autor receptu: methi
Postup- Cicer si na noc namocime do vody. V teplom obdobi davam strukoviny vzdy vo vode na noc do chladnicky, inak skysnu. Rano vodu zlejeme a nalejeme novu. Uvarime domakka. Varim ho v tlakovom hrnci, je to rychlejsie.
- Kesu orechy si namocime v troche vody na 30 minut.
- Potom ich dame do mixera, pridame niekolko kuskov uvareneho a vychladnuteho cicera, chilli papricku a vodu, v ktorej sa macali kesu orechy. (Miesto vody na namacanie kesu orechov mozete pouzit aj mlieko.) Vsetko rozmixujeme na pastu.
- Cibulu nakrajame nadrobno a poprazime na zohriatom ghee v hlbsej panvici (woku) domakka.
- Pridame nakrajane paradajky, kurkumu a garam masala, premiesame a pod pokrievkou dusime domakka.
- Pridame rozmixovanu kesu pastu, podlejeme naberackou vody z uvareneho cicera a premiesame.
- Pridame uvareny a scedeny cicer, kokosove mlieko, osolime a nechame prejst varom.
- Nakoniec pridame nasekanu koriandrovu vnat.
- Podavame s plackami Paratha alebo Chapati.
|