Cícer v kešu omáčke (fotorecept)

Autor receptu: methi

Postup

  1. Cicer si na noc namocime do vody. V teplom obdobi davam strukoviny vzdy vo vode na noc do chladnicky, inak skysnu. Rano vodu zlejeme a nalejeme novu. Uvarime domakka. Varim ho v tlakovom hrnci, je to rychlejsie.
  2. Kesu orechy si namocime v troche vody na 30 minut.
  3. Potom ich dame do mixera, pridame niekolko kuskov uvareneho a vychladnuteho cicera, chilli papricku a vodu, v ktorej sa macali kesu orechy. (Miesto vody na namacanie kesu orechov mozete pouzit aj mlieko.) Vsetko rozmixujeme na pastu.
  4. Cibulu nakrajame nadrobno a poprazime na zohriatom ghee v hlbsej panvici (woku) domakka.
  5. Pridame nakrajane paradajky, kurkumu a garam masala, premiesame a pod pokrievkou dusime domakka.
  6. Pridame rozmixovanu kesu pastu, podlejeme naberackou vody z uvareneho cicera a premiesame.
  7. Pridame uvareny a scedeny cicer, kokosove mlieko, osolime a nechame prejst varom.
  8. Nakoniec pridame nasekanu koriandrovu vnat.
  9. Podavame s plackami Paratha alebo Chapati.