Foto: methi
Postup
-
1
Sušený cícer si na noc namočíme. Ráno ho uvaríme do mäkka vo vode bez soli, scedíme a odložíme do ďalšieho použitia.
-
2
V hrnci zohrejeme lyžicu ghí, oheň zmiernime, pridáme rímsku rascu a necháme prasknúť.
-
3
Potom pridáme nadrobno (alebo na pásiky) nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme do hnedkava.
-
4
Pridáme nadrobno nakrájanú čili papričku a nakrájanú paradajku, panvicu zakryjeme a na miernom ohni cibuľu udusíme do mäkka. Paradajka sa musí celkom rozpadávať.
-
5
Pridáme kurkumu, garam masala a premiešame.
-
6
Zalejeme kokosovým mliekom a prejdeme varom.
-
7
Nakoniec pridáme uvarený cícer, osolíme a znova prejdeme varom.
-
8
Hotové jedlo posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou.
-
9
Podávame s plackami ako napríklad Čapati.
Aj korian. vnat som nahradila petrzlenovou. Chutí to výborne. K tomu salátove srdiecka len také umyté a rozobraté na listy.
Recept ukladám a zopakujem, aby som minula kokosové mlieko.
Dakujem @marienka som rada, ze chutilo :)