Cícer na cibuľke fotorecept

methi - fotkamethi, 2. augusta 2013
Cícer na cibuľke (fotorecept)
Foto: methi

Suroviny

2 hrste
podľa potreby
1 PL
1/4 ČL
1 ČL
1/3 ČL
2 ks
3 strúčiky
1 ks
1 ks
50 ml
 hrsť

Postup

  1. 1

    Sušený cícer si na noc namočíme. Ráno ho uvaríme do mäkka vo vode bez soli, scedíme a odložíme do ďalšieho použitia.

    Cícer na cibuľke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci zohrejeme lyžicu ghí, oheň zmiernime, pridáme rímsku rascu a necháme prasknúť.

    Cícer na cibuľke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme nadrobno (alebo na pásiky) nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme do hnedkava.

    Cícer na cibuľke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme nadrobno nakrájanú čili papričku a nakrájanú paradajku, panvicu zakryjeme a na miernom ohni cibuľu udusíme do mäkka. Paradajka sa musí celkom rozpadávať.

    Cícer na cibuľke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme kurkumu, garam masala a premiešame.

    Cícer na cibuľke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zalejeme kokosovým mliekom a prejdeme varom.

    Cícer na cibuľke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec pridáme uvarený cícer, osolíme a znova prejdeme varom.

    Cícer na cibuľke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotové jedlo posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou.

    Cícer na cibuľke (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame s plackami ako napríklad Čapati.

Diskusia k receptu

tiginko
mám pocit, že tento som už podľa teba robila, načim zopakovať
methi
Je to mozne. Uz tu raz bol, potom som ho trucovito zmazala ;) Tak zopakuj. Dobru chut.
hanelore
teším sa, že si sa vrátila a tento recept hneď spravím :)
nonna
Opäť krásne, voňavé, pikantné, zdravé. Ukladám do KK.
frezia68
Vítaj späť,stratená ovečka :-))) a teraz sa Ti priznám,že som cícer v živote nejedla.Asi je najvyšší čas ochutnať práve podľa toho receptu,hoci ani kokosové mlieko nepoužívam,takže už je v KK.
nonna
@frezia68 - cícer je výborný, má potrebné rastlinné proteíny. A výborné sú z neho cícerové oriešky, čiže pražený. Chrumkavé....
izabella929
veru ani ja som cícer nejedla a v tejto podobe by sa mi určite páčil.-) vyzerá super.-)
alexdidi
Cícer som si veľmi obľúbila(bolo to vďaka tebe a tvojim receptom) a rada si ho aj pripravujem. Určite vyskúšam aj tento výborne vyzerajúci recept. Tešim sa, že si späť.
marianne
vsetky strukovinove vitam a cicer mam velmi rada,prida sa...:-)
ywett
cícer mám veľmi rada, krásny recept a @methi , vitaj späť, teším sa ♥
jankavaskova
Hmmm, mnam, aj my mame radi cicer a je fajn nejest stale jeden recpt dokola. Zaujal ma pokyn "nechame prasknut", este som sa s nim nestretla, bez miesania cakam na prasknutie? Vdaka za upresnenie.
methi
Rimska rasca podobne ako horcicne semienko pri dotyku s horucim tukom praskne. Samozrejme tuk musi byt poriadne rozhoruceny a nesmu sa semienka nechat zhoriet, takze v tej faze sa pracuje so surovinami co najrychlejsie, aby korenie neprihorelo. Rasca urobi "puk, puk" - praskne, ucitite jej vonu a hned pridavame dalsie suroviny ako je napr. cibula.
elixir
s cícerom som ešte nevarila, tak si to neviem celkom predstaviť, ale vyzerá jedlo veľmi chutne, priam motivuje k vyskúšaniu :)
askadaniela
ako dlho sa cicer vari, nez zmäkne? mam kupeny uz dlhsie, rada by som vyskusala...
methi
Asi 20 minut od natlakovania tlakoveho hrnca.
vlasatka
Mňa vo veľa receptoch zaujala rímska rasca. Netuším, či sa dá kúpiť. Je iná ako obyčajná?
jujoska
vdaka za recept @methi , je to vyborne ochutene jednoduche jedlo, na veceru s paratha plackami velmi chutilo
marienka44
Dnes som to urobila, ale som dala obycajnú rascu. Akú som mala doma.:-)
Aj korian. vnat som nahradila petrzlenovou. Chutí to výborne. K tomu salátove srdiecka len také umyté a rozobraté na listy.
Recept ukladám a zopakujem, aby som minula kokosové mlieko.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha