Cícer na cibuľke fotorecept

methi - fotkamethi, 2. augusta 2013
Cícer na cibuľke (fotorecept)
Foto: methi

Suroviny

2 hrste
podľa potreby
1 PL
1/4 ČL
1 ČL
1/3 ČL
2 ks
3 strúčiky
1 ks
1 ks
50 ml
 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušený cícer si na noc namočíme. Ráno ho uvaríme do mäkka vo vode bez soli, scedíme a odložíme do ďalšieho použitia.

    Cícer na cibuľke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci zohrejeme lyžicu ghí, oheň zmiernime, pridáme rímsku rascu a necháme prasknúť.

    Cícer na cibuľke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme nadrobno (alebo na pásiky) nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme do hnedkava.

    Cícer na cibuľke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme nadrobno nakrájanú čili papričku a nakrájanú paradajku, panvicu zakryjeme a na miernom ohni cibuľu udusíme do mäkka. Paradajka sa musí celkom rozpadávať.

    Cícer na cibuľke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme kurkumu, garam masala a premiešame.

    Cícer na cibuľke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zalejeme kokosovým mliekom a prejdeme varom.

    Cícer na cibuľke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec pridáme uvarený cícer, osolíme a znova prejdeme varom.

    Cícer na cibuľke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotové jedlo posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou.

    Cícer na cibuľke (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame s plackami ako napríklad Čapati.

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
Vítaj späť,stratená ovečka :-))) a teraz sa Ti priznám,že som cícer v živote nejedla.Asi je najvyšší čas ochutnať práve podľa toho receptu,hoci ani kokosové mlieko nepoužívam,takže už je v KK.
Cícer som si veľmi obľúbila(bolo to vďaka tebe a tvojim receptom) a rada si ho aj pripravujem. Určite vyskúšam aj tento výborne vyzerajúci recept. Tešim sa, že si späť.
Hmmm, mnam, aj my mame radi cicer a je fajn nejest stale jeden recpt dokola. Zaujal ma pokyn "nechame prasknut", este som sa s nim nestretla, bez miesania cakam na prasknutie? Vdaka za upresnenie.
Rimska rasca podobne ako horcicne semienko pri dotyku s horucim tukom praskne. Samozrejme tuk musi byt poriadne rozhoruceny a nesmu sa semienka nechat zhoriet, takze v tej faze sa pracuje so surovinami co najrychlejsie, aby korenie neprihorelo. Rasca urobi "puk, puk" - praskne, ucitite jej vonu a hned pridavame dalsie suroviny ako je napr. cibula.
s cícerom som ešte nevarila, tak si to neviem celkom predstaviť, ale vyzerá jedlo veľmi chutne, priam motivuje k vyskúšaniu :)
Dnes som to urobila, ale som dala obycajnú rascu. Akú som mala doma.:-)
Aj korian. vnat som nahradila petrzlenovou. Chutí to výborne. K tomu salátove srdiecka len také umyté a rozobraté na listy.
Recept ukladám a zopakujem, aby som minula kokosové mlieko.

Pridaj komentár k receptu: