Cícer na cibuľke (fotorecept)
Autor receptu: methi
Postup- Sušený cícer si na noc namočíme. Ráno ho uvaríme do mäkka vo vode bez soli, scedíme a odložíme do ďalšieho použitia.
- V hrnci zohrejeme lyžicu ghí, oheň zmiernime, pridáme rímsku rascu a necháme prasknúť.
- Potom pridáme nadrobno (alebo na pásiky) nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme do hnedkava.
- Pridáme nadrobno nakrájanú čili papričku a nakrájanú paradajku, panvicu zakryjeme a na miernom ohni cibuľu udusíme do mäkka. Paradajka sa musí celkom rozpadávať.
- Pridáme kurkumu, garam masala a premiešame.
- Zalejeme kokosovým mliekom a prejdeme varom.
- Nakoniec pridáme uvarený cícer, osolíme a znova prejdeme varom.
- Hotové jedlo posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou.
- Podávame s plackami ako napríklad Čapati.
|