Cícer na cibuľke (fotorecept)

Autor receptu: methi

Postup

  1. Sušený cícer si na noc namočíme. Ráno ho uvaríme do mäkka vo vode bez soli, scedíme a odložíme do ďalšieho použitia.
  2. V hrnci zohrejeme lyžicu ghí, oheň zmiernime, pridáme rímsku rascu a necháme prasknúť.
  3. Potom pridáme nadrobno (alebo na pásiky) nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme do hnedkava.
  4. Pridáme nadrobno nakrájanú čili papričku a nakrájanú paradajku, panvicu zakryjeme a na miernom ohni cibuľu udusíme do mäkka. Paradajka sa musí celkom rozpadávať.
  5. Pridáme kurkumu, garam masala a premiešame.
  6. Zalejeme kokosovým mliekom a prejdeme varom.
  7. Nakoniec pridáme uvarený cícer, osolíme a znova prejdeme varom.
  8. Hotové jedlo posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou.
  9. Podávame s plackami ako napríklad Čapati.