Cibuľovo-zemiaková polievka (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Tip na rýchlu teplú večeru... najmä pre tých, čo majú radi cibuľu s cibuľou.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme suroviny na polievku.
- Z očistenej cibule odložíme pár krúžkov bokom. Zemiaky očistíme, všetko nakrájame a dáme oprážať na oleji, kým cibuľa začne byť sklovitá.
- Všetko zalejeme vodou, pridáme soľ, čierne korenie, kurkumu aj tymianové lístky (obraté z vetvičiek) a varíme 15 minút pod pokrievkou. Medzitým opražíme na sucho mandle a potom cibuľu na kvapke oleja.
- Keď sa polievka dovarí, pridáme do nej smotanu a zmixujeme ju do hladka.
- Dochutíme limetkovou šťavou a podávame posypané mandľami, krúžkami cibule a troškou tymianu.