Cibuľovo-zemiaková polievka (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Tip na rýchlu teplú večeru... najmä pre tých, čo majú radi cibuľu s cibuľou.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme suroviny na polievku.
  2. Z očistenej cibule odložíme pár krúžkov bokom. Zemiaky očistíme, všetko nakrájame a dáme oprážať na oleji, kým cibuľa začne byť sklovitá.
  3. Všetko zalejeme vodou, pridáme soľ, čierne korenie, kurkumu aj tymianové lístky (obraté z vetvičiek) a varíme 15 minút pod pokrievkou. Medzitým opražíme na sucho mandle a potom cibuľu na kvapke oleja.
  4. Keď sa polievka dovarí, pridáme do nej smotanu a zmixujeme ju do hladka.
  5. Dochutíme limetkovou šťavou a podávame posypané mandľami, krúžkami cibule a troškou tymianu.