Cibuľové čatní
Cibuľové čatní v skle
Autor receptu: redakcia
Postup- Všetku červenú cibuľu očistíme a nakrájame na
hrubšie kolieska. V hlbšej panvici rozpálime olej na
strednú teplotu, pridáme bobkový list, klinček a rozmarín, necháme rozvoňať, pridáme cibuľu a restujeme dozlatista a do zmäknutia. Ďalej restujeme na
nižšej teplote. Občas premiešame.
- Asi po 30 minútach prisypeme k cibuli hnedý cukor, prilejeme vínny a balzamikový ocot, červené víno a všetko poriadne zamiešame. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme obsah ďalších 30 minút
variť. Sem–tam skontrolujeme a premiešame, ku
koncu častejšie, aby sa zmes nepripálila.
- Horúce čatní naplníme do pohárov, zavrieme
a otočíme hore dnom. Po chvíľke poháre otočíme
a necháme úplne vychladnúť.
|