Cibuľové čatní

Cibuľové čatní v skle

Autor receptu: redakcia

70 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Všetku červenú cibuľu očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska. V hlbšej panvici rozpálime olej na strednú teplotu, pridáme bobkový list, klinček a rozmarín, necháme rozvoňať, pridáme cibuľu a restujeme dozlatista a do zmäknutia. Ďalej restujeme na nižšej teplote. Občas premiešame.
  2. Asi po 30 minútach prisypeme k cibuli hnedý cukor, prilejeme vínny a balzamikový ocot, červené víno a všetko poriadne zamiešame. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme obsah ďalších 30 minút variť. Sem–tam skontrolujeme a premiešame, ku koncu častejšie, aby sa zmes nepripálila.
  3. Horúce čatní naplníme do pohárov, zavrieme a otočíme hore dnom. Po chvíľke poháre otočíme a necháme úplne vychladnúť.