Cibuľkový osúch z plechu

Autor receptu: redakcia

8
porcií
40 minút
príprava
23-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Plech na pečenie vymastíme. Múku preosejeme do misy, uprostred vyhĺbime jamku, rozdrobíme do nej droždie a zmiešame s troškou múky a mlieka. Prikrytý kvások necháme 15 minút kysnúť.
  2. Do kvásku pridáme zvyšné mlieko, roztopené maslo, soľ a s celým množstvom múky vypracujeme na cesto. Cesto poriadne vymiesime. Rúru vyhrejeme na 200 oC.
  3. Slaninu pokrájame na kocky, opečieme v panvici, pridáme cibuľu a opražíme do zlatožlta. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a položíme na plech. Do cibuľovej zmesi primiešame vajcia, smotanu, soľ, rascu a natrieme na cesto. Koláč necháme na 15 minút podkysnúť. Pečieme 20 až 30 minút pri teplote 170 oC. Podávame teplé.