Cibuľkový osúch z plechu
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
40 minút príprava |
23-30 minút tepelná úprava |
Postup- Plech na pečenie vymastíme. Múku preosejeme do misy, uprostred vyhĺbime jamku, rozdrobíme do nej droždie a zmiešame s troškou múky a mlieka. Prikrytý kvások necháme 15 minút kysnúť.
- Do kvásku pridáme zvyšné mlieko, roztopené maslo, soľ a s celým množstvom múky vypracujeme na cesto. Cesto poriadne vymiesime. Rúru vyhrejeme na 200 oC.
- Slaninu pokrájame na kocky, opečieme v panvici, pridáme cibuľu a opražíme do zlatožlta. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a položíme na plech. Do cibuľovej zmesi primiešame vajcia, smotanu, soľ, rascu a natrieme na cesto. Koláč necháme na 15 minút podkysnúť. Pečieme 20 až 30 minút pri teplote 170 oC. Podávame teplé.
|