Cibuľkové bagety (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Pri prezeraní starších týždenníkov,som v časopise,Nový čas pre ženy našla tento recept.Keďže mám rada domáce pečivo,recept ma zaujal.Vyskúšala som ho upiekla,nafotila a ponúkam ho.
Bagetky sú dva až tri dni veľmi chutné.
2 kusy porcie |
25 minút príprava |
35 minút na 220-180 °C |
Postup
- Potrebné ingrediencie.
- Cibuľku pokrájame na drobno.
- Dáme ju dusiť na 6 lyžíc,olivového oleja.
- Podusíme ju do sklovita a necháme vychladnúť.
- Do odmerky si pridáme 2,5 dcl teplej vody s lyžicou octu.Ochladenú cibuľu pridáme do odmerky k vode a octu.Premiešame.
- Do väčšej nádoby zapravíme cesto.Hladkú múku,ražnú múku,soľ,sušený majorán,mletú razcu,suché droždie,pridáme k múke a dobre premiešame.Nakoniec pridáme cibuľku v oleji s vodou a octom.
- Vypracujeme nelepivé a tvrdšie cesto.Necháme ho hodinku prikryté na teplom mieste kysnúť.
- Po hodine cesto rozdelíme na dve časti.Urobíme z nich válce.Kraje stočíme v protismere.
- Uložíme ich na fólie na pečenie,alebo na papier na pečenie.Necháme ešte pol hodinku kysnúť.Ja som ich posypala po potretí vodou ešte celou razcou a manžel má rád slanšie,tak jemu som posypala bagetku hrubou soľou.
Nechala som si v tom čase zohriať trúbu na 220 stupňov.Tam som vložila na 15 minút bagety.Po stiahnutí tepla na 180 stupňov,som ich nechala asi 25 minút upiecť do peknej farbičky a do chrumkava.Nie je na škodu,ak ešte bagetky počas pečenia potriete trochu vodou.
- Chutné,chrumkavé bagety.Už som si ich uložila do môjho receptáru.Sú naozaj chutné.Sú hutnejšie,ale vydržia v dobrom a chutnom stave zo tri dni.
- Samozrejme,že sme ich po vychladnutí hneď aj ochutnali.
- Boli výborné!