Cibuľkové bagety (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Pri prezeraní starších týždenníkov,som v časopise,Nový čas pre ženy našla tento recept.Keďže mám rada domáce pečivo,recept ma zaujal.Vyskúšala som ho upiekla,nafotila a ponúkam ho. Bagetky sú dva až tri dni veľmi chutné.

2 kusy
porcie
25 minút
príprava
35 minút
na 220-180 °C

Postup

  1. Potrebné ingrediencie.
  2. Cibuľku pokrájame na drobno.
  3. Dáme ju dusiť na 6 lyžíc,olivového oleja.
  4. Podusíme ju do sklovita a necháme vychladnúť.
  5. Do odmerky si pridáme 2,5 dcl teplej vody s lyžicou octu.Ochladenú cibuľu pridáme do odmerky k vode a octu.Premiešame.
  6. Do väčšej nádoby zapravíme cesto.Hladkú múku,ražnú múku,soľ,sušený majorán,mletú razcu,suché droždie,pridáme k múke a dobre premiešame.Nakoniec pridáme cibuľku v oleji s vodou a octom.
  7. Vypracujeme nelepivé a tvrdšie cesto.Necháme ho hodinku prikryté na teplom mieste kysnúť.
  8. Po hodine cesto rozdelíme na dve časti.Urobíme z nich válce.Kraje stočíme v protismere.
  9. Uložíme ich na fólie na pečenie,alebo na papier na pečenie.Necháme ešte pol hodinku kysnúť.Ja som ich posypala po potretí vodou ešte celou razcou a manžel má rád slanšie,tak jemu som posypala bagetku hrubou soľou. Nechala som si v tom čase zohriať trúbu na 220 stupňov.Tam som vložila na 15 minút bagety.Po stiahnutí tepla na 180 stupňov,som ich nechala asi 25 minút upiecť do peknej farbičky a do chrumkava.Nie je na škodu,ak ešte bagetky počas pečenia potriete trochu vodou.
  10. Chutné,chrumkavé bagety.Už som si ich uložila do môjho receptáru.Sú naozaj chutné.Sú hutnejšie,ale vydržia v dobrom a chutnom stave zo tri dni.
  11. Samozrejme,že sme ich po vychladnutí hneď aj ochutnali.
  12. Boli výborné!