Plnená cibuľa
	        Cibuľa s mäsovo-paprikovou plnkou
	        Autor receptu: redakcia
	         
	        
	        Maslový chlieb s cibuľkou alebo pažítkou
a čaj. Na tejto dobrote od deda som "fičal" celé
detstvo. A stará mama zase krájala cibuľu
na plátky, preliala medom a nechala postáť.
Raz–dva som bol zdravý... Naučili ma, že cibuľa
je kráľovnou slovenskej kuchyne a cesnak zase
kráľom. Sú skrátka späté s kulinárskou
históriou nášho národa.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	40 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Cibuľu očistíme, ale zo
spodnej časti odstránime
len korienky, aby drevnatá
časť ostala. Vo vriacej vode
ju oblanšírujeme. Potom z každej cibule vyberieme
stred, aby ostali
aspoň 3 vonkajšie vrstvy.
 - V miske zmiešame mletú
roštenku s nastrúhaným
čedarom, nakrájanou čili
papričkou, kúskom nakrá-
janých stredov z cibule
a nakrájanou červenou
paprikou. Dochutíme soľou,
korením a rascou.
 - Zmesou naplníme cibule.
Na každú cibuľu dáme plátok
masla a prikryté pečieme
30 minút pri 180 °C. Podá-
vame s pečenými zemiakmi
alebo so zeleninovou ryžou.