Chytrý zákusok fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 19. mája 2016
Chytrý zákusok (fotorecept)
Foto: ancicka

Chytrý preto, že z tekutej hmoty sa po upečení vytvorí koláč, ktorého spodná časť vyzerá ako hnetená, stredná ako plnka a vrchná časť ako Zobraziť celý popisChytrý preto, že z tekutej hmoty sa po upečení vytvorí koláč, ktorého spodná časť vyzerá ako hnetená, stredná ako plnka a vrchná časť ako piškotová. Zákusok je fantastický .

30
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 165 °C

Suroviny

10 ks
250 g
220 g
250 g
1 l
z 1 citrónu
1 ČL




Postup

  1. 1

    Rozpustiť maslo a nechať vychladiť.

    Chytrý zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyšľahať žĺtky s cukrom do peny aspoň 5 min., aby sa cukor rozpustil počas šľahania.

    Chytrý zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K žltkom pridať múku a citronovú kôru,

    Chytrý zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    roztopené maslo a zašľahať.

    Chytrý zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mlieko a extrakt.

    Chytrý zákusok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zvlášť vyšľaháme vo väčšej miske bielky na hustý sneh a doň postupne vmiešame žĺtkovú zmes.

    Chytrý zákusok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Plech vymastiť a vysýpať múkou a cesto vyliať do hlbšieho plechu /20 x 30/, vložiť do vyhriatej rúry a upiecť pri 165 °C ,1 hodinu. Po upečení vrch môže miestami popraskať, to nevadí. Nechať vychladiť.

    Chytrý zákusok (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

sovka62
Skúšala som ho, skúšala dcéra, podľa tohto receptu:
 varecha.pravda.sk/recepty/inteligentne-rezy/6270-recept.h...

Pravdu povediac, neboli sme očarené, zákusok bol akýsi "ťažký", hutný, iný ako sme čakali.
Hádam skúsim ešte raz podľa teba, zatiaľ ma ani jedn tvoj recept nesklamal, naopak, výsledok vždy nad očakávanie a napr. kysnuté cesto bez vajec ma úplne očarilo, neuveriteľné ako malá zmena v postupe ovplyvní výsledok. Ten recept patrí medzi moje poklady.
tricia
V 1985 mi ho dala moja nemecka studentka - jedla som ho - je fajnovy !
haji
Připojuji se k Sovce, narozdíl od ní jsem nezkoušela, ale ohlasy na internetu jsou rozporuplné. Jedni chválí, jiní haní. No, není recept /člověk/ ten, aby se zalíbil lidem všem. Ne všichni horují pro "gumídkový" koláč. Vzhledem k jednoduchosti díla za zkoušku moc nedáme. Díky za receptík!
1x peppa
ancicka
@Sovka62 (20.5.2016 06:45)

ten podľa Tvojho linki je otočený na opak.je pravdou,že spodná časť je trocha tuhšia-gumovitá,ale nevadí.Chuťovo pripomína krémeš,je chutný a lahodný,nám veľmi chutil.Mám ešte jednú verziu a to makovu,aj na túto sa chystám.
Som rada,že si spokojná smojími receptami.

Dakujem dievčatá za nahliadnutie rcp.
monty469
Počula som o tom zákusku, ale ešte nerobila. Tvoj vyzerá veeľmi lákavo :-)
jujoska
to je asi podobne ze? Teda neporovnavala som pomery surovin

mimina
Ďakujem, je výborný, na začiatku pečenia sa mi vytvorila veľká popraskaná bublina(Sahara), ktorá po vybratí z rúry spľasla (Mariánska priekopa). Vôbec to nebolo na škodu koláčika, ktorý bol výborný. Nedá sa tam dať ovocie alebo hrozienka na oživenie?
maminka69
Pekny den. Dal by sa upiect aj z bezlepkovej muky prosim vas? Ak ano cca kolko muky by trebalo? Dakujem krasne.☺
ancicka
@Maminka69 (23.5.2016 15:21)

ja neviem ,ale asi v toľko ako je v recepte.Skôr by sa mohli k tomu vyjadriť tí,čo pečú z bezlepkovej múky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia