Foto: ancicka
Chytrý preto, že z tekutej hmoty sa po upečení vytvorí koláč, ktorého spodná časť vyzerá ako hnetená, stredná ako plnka a vrchná časť ako Zobraziť celý popisChytrý preto, že z tekutej hmoty sa po upečení vytvorí koláč, ktorého spodná časť vyzerá ako hnetená, stredná ako plnka a vrchná časť ako piškotová. Zákusok je fantastický .
porcií
príprava
na 165 °C
Postup
-
1
Rozpustiť maslo a nechať vychladiť.
-
2
Vyšľahať žĺtky s cukrom do peny aspoň 5 min., aby sa cukor rozpustil počas šľahania.
-
3
K žltkom pridať múku a citronovú kôru,
-
4
roztopené maslo a zašľahať.
-
5
Mlieko a extrakt.
-
6
Zvlášť vyšľaháme vo väčšej miske bielky na hustý sneh a doň postupne vmiešame žĺtkovú zmes.
-
7
Plech vymastiť a vysýpať múkou a cesto vyliať do hlbšieho plechu /20 x 30/, vložiť do vyhriatej rúry a upiecť pri 165 °C ,1 hodinu. Po upečení vrch môže miestami popraskať, to nevadí. Nechať vychladiť.
varecha.pravda.sk/recepty/inteligentne-rezy/6270-recept.h...
Pravdu povediac, neboli sme očarené, zákusok bol akýsi "ťažký", hutný, iný ako sme čakali.
Hádam skúsim ešte raz podľa teba, zatiaľ ma ani jedn tvoj recept nesklamal, naopak, výsledok vždy nad očakávanie a napr. kysnuté cesto bez vajec ma úplne očarilo, neuveriteľné ako malá zmena v postupe ovplyvní výsledok. Ten recept patrí medzi moje poklady.
ten podľa Tvojho linki je otočený na opak.je pravdou,že spodná časť je trocha tuhšia-gumovitá,ale nevadí.Chuťovo pripomína krémeš,je chutný a lahodný,nám veľmi chutil.Mám ešte jednú verziu a to makovu,aj na túto sa chystám.
Som rada,že si spokojná smojími receptami.
Dakujem dievčatá za nahliadnutie rcp.
* * * * *
Bretonsky far:
varecha.pravda.sk/recepty/bretonsky-slivkovy-far-fotorece...
varecha.pravda.sk/recepty/bretonsky-far-peceny-pudingovy-...
ja neviem ,ale asi v toľko ako je v recepte.Skôr by sa mohli k tomu vyjadriť tí,čo pečú z bezlepkovej múky.