Chytrý zákusok (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Chytrý preto, že z tekutej hmoty sa po upečení vytvorí koláč, ktorého spodná časť vyzerá ako hnetená, stredná ako plnka a vrchná časť ako piškotová. Zákusok je fantastický .
30 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 165 °C |
Postup
- Rozpustiť maslo a nechať vychladiť.
- Vyšľahať žĺtky s cukrom do peny aspoň 5 min., aby sa cukor rozpustil počas šľahania.
- K žltkom pridať múku a citronovú kôru,
- roztopené maslo a zašľahať.
- Mlieko a extrakt.
- Zvlášť vyšľaháme vo väčšej miske bielky na hustý sneh a doň postupne vmiešame žĺtkovú zmes.
- Plech vymastiť a vysýpať múkou a cesto vyliať do hlbšieho plechu /20 x 30/, vložiť do vyhriatej rúry a upiecť pri 165 °C ,1 hodinu. Po upečení vrch môže miestami popraskať, to nevadí. Nechať vychladiť.