Chytrý zákusok (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Chytrý preto, že z tekutej hmoty sa po upečení vytvorí koláč, ktorého spodná časť vyzerá ako hnetená, stredná ako plnka a vrchná časť ako piškotová. Zákusok je fantastický .

30
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 165 °C

Postup

  1. Rozpustiť maslo a nechať vychladiť.
  2. Vyšľahať žĺtky s cukrom do peny aspoň 5 min., aby sa cukor rozpustil počas šľahania.
  3. K žltkom pridať múku a citronovú kôru,
  4. roztopené maslo a zašľahať.
  5. Mlieko a extrakt.
  6. Zvlášť vyšľaháme vo väčšej miske bielky na hustý sneh a doň postupne vmiešame žĺtkovú zmes.
  7. Plech vymastiť a vysýpať múkou a cesto vyliať do hlbšieho plechu /20 x 30/, vložiť do vyhriatej rúry a upiecť pri 165 °C ,1 hodinu. Po upečení vrch môže miestami popraskať, to nevadí. Nechať vychladiť.