Jablkový koláč

Chutný jablkový makovec

Autor receptu: helena10

Upečený podľa staršieho receptu jednoducho a expresne.* Suroviny som merala pomocou 200 ml hrnčeka.

25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistené a šupky zbavené jablká nastrúham na väčších očkách. Zalejem a premiešam ich s citrónovou šťavou.
  2. V miske vymiešam celé vajcia s cukrami a štipkou soli do svetlej masy. Primiešam postupne olej, acidko, mletý mak, múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec jemne pridám nastrúhané jablká i so šťavou a vymiešam cesto.
  3. Hotové cesto vylejem na vyšší plech 20 x 35 cm, ktorý som vopred vymastila a posypala strúhankou. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25 minút. Kontrola špajľou.
  4. Ochladený koláč potom posypem iba trochu práškovým cukrom.