Krémová kalerábová polievka

Chutná mixovaná kalerábová polievka (fotorecept)

Autor receptu: huculovie

Naozaj jednoduchá, rýchla a chutná polievka, plná vitamínov :) Kto má rád, môže doladiť rozpučeným cesnakom. Recept na cca 2,5 l polievočky...

6-8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Nastrúhame si do misky očistenú zeleninu - mrkvu a kaleráb. Nastrúhaná sa oveľa rýchlejšie uvarí a rozmixuje.
  2. V hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo a pridáme nastrúhanú zeleninu. Pridáme jednu lyžicu oleja a zeleninu opražíme/podusíme 3 minúty.
  3. Pridáme vodu, korenie a varíme do zmäknutia, cca 15 minút. Podľa chuti môžeme pridať aj kocku bujónu. Kým sa polievka varí, zemiaky očistíme a nakrájame na drobné malé kocky, aby sa uvarili rýchlejšie.
  4. Následne ohrev stiahneme na minimum a polievku rozmixujeme.
  5. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a mrveničku, varíme do zmäknutia zemiakov posledných 10 minút. Môžeme si pripraviť vlastnú domácu mrveničku z krupice a jedného malého vajíčka - zmiešať do tvrdšieho cesta a už len nastrúhať priamo do polievky.
  6. Hotovo :) Komu chutí, môže pred podávaním nastrúhať na polievku syr.