Chutná mäsovo - zeleninová nátierka

Autor receptu: miroslat

Je tu nový školský rok a cezpoľní študenti si z domu odnášajú aj niečo pod zub. Supermarketové paštéty a nátierky sa mnohým "prejedli" a preto ponúkam niečo na spestrenie. Priateľ si nosil do práce niečo, čo ohromne rozvoniavalo a ešte lepšie chutilo. Vypýtal som si od neho recept a po rokoch som ho znovu našiel a ponúkam ho aj vám. Verím, že si pochutíte. ( Tip: zeleninu použite podľa možnosti domácu, alebo z tržnice - je podstatne chutnejšia ako zo supermarketov! )

30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu nadrobno nakrájať a jednu polovicu na oleji osmažiť do ružova (neprepáliť). Pridať najemno zomleté mäso a najemno nakrájané (prípadne pomleté) paradajky, papriku a feferónky. Pridať tiež soľ, č.papriku, korenie, rozotretý cesnak a nadrobno pokrájanú slaninu. Spolu variť cca 1 hod. Šťavy by malo byť dosť, ale podľa potreby možno podliať malým množstvom vody, aby sa zmes nepripálila.
  2. Po dovarení pridať do zmesi druhú polovicu surovej, pokrájanej cibule a zmiešať dohromady. Po ochutnaní možno dochuťiť podľa vlastných predstáv.
  3. Zmesou naplniť poháre primeranej veľkosti (mne sa osvedčili tie od detských výživ alebo pre viac jazýčkov aj o niečo väčšie - nemajte obavy, zvyšky nezostanú a nebude sa mať čo pokaziť). Zmes uzavretú v pohároch sterilizujeme 1 hodinu. Chutí výborne na čerstvom chlebe s čerstvou zeleninou.