Foto: luckaprima
Základ receptu je z knihy fitonika pre život, teda je zdravý, ako stvorený na toto jarné obdobie keď potrebujeme doplniť vitamíny a zhodiť nejaké Zobraziť celý popisZáklad receptu je z knihy fitonika pre život, teda je zdravý, ako stvorený na toto jarné obdobie keď potrebujeme doplniť vitamíny a zhodiť nejaké to kilo.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté zemiaky aj so šupkou, (ktorá obsahuje veľa vlákniny) pokrájame na polmesiačiky a uložíme do parného hrnca, kde ich necháme potiť asi 20 minút - kým celkom zmäknú.
-
2
Medzi tým ako sa zemiačky paria si natrháme a pripravíme na tanier šalát a na vrch rozdrobíme syr balkánskeho typu - dodá jedlu slanú výbornú chut. Uparené zemiaky posolíme, pridáme maslo, pár kvapiek olivového oleja, kúsok kyslej a primerané množstvo sladkej smotany (ja som to trochu prehnala a tak bolo treba na jedenie lyžicu a vidličku) a petržlenovú vňať.
-
3
Zemiačiky spolu s pridanými surovinami zmixujeme na želanú konzistenciu, pridáme na tanier k šalátu a prelejeme čistou kyslou smotanou na osvieženie.
Diskusia k receptu