Chrumkavý patizón

Autor receptu: jurka

Tak ma zrazu osvietilo, keď som pozerala do svojho nákupného vozíka - patizón síce za super cenu, ale čo s ním? Zelenine sa u nás doma poteším iba ja a náš králik Rudo. Spomenula som si na moje reklamné deti, majstrov v triedení zeleniny na tanieri, ako už dlhšie pištia, že aj ony chcú vyskúšať tie Maggi nápady. Tak prečo nespojiť príjemné s užitočným? Chrumkavé rezne z patizónu - rýchla zdravá večera či obed. Chcela som pridať aj fotku, ale nestihla som včas odfotiť... :)

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 250 °C

Postup

  1. Patizón zúbkovaným nožom nakrájame na cca 1,5 - 2 cm pláty. Keď sa dostaneme k semienkam, lyžicou ich vydlabeme (odpad) a potom dokrájame patizón. Z plátov poodkrajujeme tvrdú šupku.
  2. Dáme vyhriať rúru na 250°C. Štetcom každý plát patizónu natrieme olivovým olejom a obalíme v Maggi zmesi. Podľa návodu na obale jednotlivé rezne poukladáme na papier na plech a dáme na 15 - 18 min. piecť do vyhriatej rúry.
  3. Ja som k tomu uvarila zemiaky s maslom (môže byť aj zemiaková kaša) a tzatziky. Jedlo som prichystala dopredu pre manžela na obed, iba mal dať rezne do rúry upiecť, aby ich mal čerstvé. Kým som prišla, môj mäsotarián mi nenechal nič, čo by som mohla odfotiť :)