Pečená ryba
Chrumkavá ryba s pikantným kapustovým šalátom a uhorkou
Autor receptu: redakcia
Obed, ktorý uspokojí chute aj tých najväčších gurmánov.
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Filetu ryby nakrájame na porcie a osolíme. Sezam zmiešame s nasekanými lieskovcami a v tejto zmesi obalíme kúsky ryby. Lieskové oriešky môžeme pred použitím krátko opiecť na suchej panvici – zvýrazní to ich chuť a dodá ešte väčšiu chrumkavosť. Rybu uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olejom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 15 minút.
- Kapustu nakrájame na tenké rezance. Všetky ingrediencie na dresing metličkou premiešame, aby sa spojili. Polovicou dresingu polejeme kapustu a necháme ju pri izbovej teplote chvíľu odležať.
- Nakrájame uhorky, zmiešame ich s nakladaným zázvorom a so zvyškom dresingu.
- Na taniere rozdelíme kapustu a uhorky, pridáme rybu v chrumkavej kruste a ozdobíme lístkami výhonkov.