Pečená ryba

Chrumkavá ryba s pikantným kapustovým šalátom a uhorkou

Autor receptu: redakcia

Obed, ktorý uspokojí chute aj tých najväčších gurmánov.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Filetu ryby nakrájame na porcie a osolíme. Sezam zmiešame s nasekanými lieskovcami a v tejto zmesi obalíme kúsky ryby. Lieskové oriešky môžeme pred použitím krátko opiecť na suchej panvici – zvýrazní to ich chuť a dodá ešte väčšiu chrumkavosť. Rybu uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olejom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 15 minút.
  2. Kapustu nakrájame na tenké rezance. Všetky ingrediencie na dresing metličkou premiešame, aby sa spojili. Polovicou dresingu polejeme kapustu a necháme ju pri izbovej teplote chvíľu odležať.
  3. Nakrájame uhorky, zmiešame ich s nakladaným zázvorom a so zvyškom dresingu.
  4. Na taniere rozdelíme kapustu a uhorky, pridáme rybu v chrumkavej kruste a ozdobíme lístkami výhonkov.