Chrbát z muflóna
Chrbát z muflóna s cviklovým muffinom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
180 minút príprava |
Postup- Umytý a očistený chrbát z muflóna dáme
do fólie s rozmarínom a zavákuujeme. Vložíme
do sous-vide zariadenia na 55 °C asi
na 2,5 hodiny. (Pozn. red.: sous-vide - metóda, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené pri nízkej, presne stanovenej teplote.)
- Mrazené gaštany uvaríme v osolenej
vode domäkka. Rozmixujeme spolu s maslom
na pyré. Do hotového demi glace vložíme
šípkový džem a varíme.
- Z upečenej a nastrúhanej cvikly, hladkej
múky, vajca, oleja, prášku do pečiva, vody
vypracujeme riedke cesto a vlievame do
vymastenej muffinovej formy. Pečieme pri
175 °C asi 25 minút. Chrbát z muflóna pred
podávaním opečieme na panvici.
|