Chrbát z muflóna

Chrbát z muflóna s cviklovým muffinom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
180 minút
príprava

Postup

  1. Umytý a očistený chrbát z muflóna dáme do fólie s rozmarínom a zavákuujeme. Vložíme do sous-vide zariadenia na 55 °C asi na 2,5 hodiny. (Pozn. red.: sous-vide - metóda, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené pri nízkej, presne stanovenej teplote.)
  2. Mrazené gaštany uvaríme v osolenej vode domäkka. Rozmixujeme spolu s maslom na pyré. Do hotového demi glace vložíme šípkový džem a varíme.
  3. Z upečenej a nastrúhanej cvikly, hladkej múky, vajca, oleja, prášku do pečiva, vody vypracujeme riedke cesto a vlievame do vymastenej muffinovej formy. Pečieme pri 175 °C asi 25 minút. Chrbát z muflóna pred podávaním opečieme na panvici.