Chobotnica ala Antonio

Autor receptu: afataga

Toto sme jedávali v Chorvátsku, domáci to robil vonku, ale dá sa to aj rúre. Suroviny dávam od oka, uvedené množstvo je orientačné pre asi 6 ľudí

6
porcií
40 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. chobotnice uvaríme na pare cca 40 min. do mäkka, zatiaľ olúpeme zemiaky a nakrájame na mesiačiky, cibuľu tiež na mesiačiky, cesnak iba olúpeme, nepučíme! Uvarenú chobotnicu pokrájame na asi 2cm kúsky. Pozn: menšie chobotnice sú lepšie ako jedna veľká, kupujem chladené a pitvané
  2. do veľkej zapekacej misy dáme olej, chobtnice, zemiaky, cesnak, vňať, soľ a korenie, môžeme podliať trochou vína alebo vody, dáme piecť na 180° min. na hodinu, potom vyberieme, premiešame a dáme naspäť min. na pol hodinu, jedlo je hotové keď sú mäkké zemiky. Do hotového pridáme olivový olej. Podávame so zeleninovým šalátom.