Chlieb Pan de muertos (fotorecept)
Autor receptu: lubisthemple
Pan de muertos alebo chlieb zosnulých sa pečie v Mexiku v období oslavy sviatku všetkých svätých. Má výraznú chuť a je výborný s horúcou čokoládou alebo kávou počas chladných jesenných dní.
30 minút príprava |
120 minút na 150 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky prísady.
- Do misky dáme mlieko, droždie a pol šálky múky.
- Všetko dobre zmiešame. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť kým pripravíme druhú časť cesta.
- Do druhej misky si pripravíme zvyšok múky, cukor, soľ, dve vajcia, tri žĺtky, vanilkovú esenciu, aníz, kôru z pomaranča a maslo.
- Všetko dobre zmiešame a pridáme vykysnuté cesto.
- Obe cesta spolu premiešame a necháme vykysnúť.
- Po vykysnutí cesto rozdelíme a spravíme si bochníčky, ktoré ozdobíme (ozdoby na bochníkoch symbolizujú kosti) a potrieme vajíčkom. Necháme ešte chvíľu kysnúť.
- Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme 20 až 30 minút pri teplote 150 stupňov.
- Po vychladnutí možeme bochníčky potrieť rozpusteným maslom a posypať cukrom.
- Dobrú chuť :)