Chlieb Pan de muertos (fotorecept)

Autor receptu: lubisthemple

Pan de muertos alebo chlieb zosnulých sa pečie v Mexiku v období oslavy sviatku všetkých svätých. Má výraznú chuť a je výborný s horúcou čokoládou alebo kávou počas chladných jesenných dní.

30 minút
príprava
120 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky prísady.
  2. Do misky dáme mlieko, droždie a pol šálky múky.
  3. Všetko dobre zmiešame. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť kým pripravíme druhú časť cesta.
  4. Do druhej misky si pripravíme zvyšok múky, cukor, soľ, dve vajcia, tri žĺtky, vanilkovú esenciu, aníz, kôru z pomaranča a maslo.
  5. Všetko dobre zmiešame a pridáme vykysnuté cesto.
  6. Obe cesta spolu premiešame a necháme vykysnúť.
  7. Po vykysnutí cesto rozdelíme a spravíme si bochníčky, ktoré ozdobíme (ozdoby na bochníkoch symbolizujú kosti) a potrieme vajíčkom. Necháme ešte chvíľu kysnúť.
  8. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme 20 až 30 minút pri teplote 150 stupňov.
  9. Po vychladnutí možeme bochníčky potrieť rozpusteným maslom a posypať cukrom.
  10. Dobrú chuť :)