Foto: rennatte
Ako využiť starší chlieb, ak topinky a chleby vo vajci sa vám dajú všedné? Skúste chlieb na spôsob vejárov a splnia sa vám Zobraziť celý popisAko využiť starší chlieb, ak topinky a chleby vo vajci sa vám dajú všedné? Skúste chlieb na spôsob vejárov a splnia sa vám chute topiniek aj vajíčkového chleba a cesnaku.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
chlieb na doske nakrájame tak že ho nedokrojíme až do konca aby držal spodok v celku a vznikla nám "harmonika"
-
2
zmäknuté maslo alebo masť zmiešame s pretlačeným cesnakom a osolíme
-
3
opačnou stranou lyžičky natierame kúsky chleba, stačí z jednej strany a keď sú natreté všetky plátky celý chlieb z oboch koncov pritlačíme čím sa nám omastia aj druhé strany chlebíkov
-
4
vložíme kolieska cibule
-
5
ďalej plátky šunky z jednej strany a plátky syra z druhej strany,,,tie sú pôstne, pre mňa :-), kombináciu si zvolíte samy, môžte dať aj aj...alebo aj čo chladnička dá
-
6
polovicu tvrdého syra nastrúhame na jemno a druhú polovicu na hrubšie. Jemne nastúhaný syr zmiešame s vajíčkami
-
7
prilejeme mlieko, osolíme
-
8
touto zmesou polejeme chlebík do otvorov, pomôžeme si rukou ktorú vložíme pod chlieb a vejáre sa nám otvoria, potrieme aj vrch chlebíka
-
9
dáme zapiecť na 20 minút aby sa vsiaklo cesnakové maslo a vajíčko a chlebík nám zmäkne,,,,,,,,,, rozplýva sa vôňa ako pri príprave cesnakových topiniek
-
10
horúci posypeme hrubo nastrúhaným syrom, dáme zapiecť na 5 minút, aby sa syr roztiekol
-
11
po zapečení syra chlieb prekrojíme otočíme polovice vedľa seba, odkrojíme konce, vytvoríme vejáre
-
12
dáme na ďalších 10 minút zapiecť do chrumkava. Podávame s kečupom, kyslou uhorkou alebo čerstvou zeleninou
dakujem za tip...jednoduchý, lacný, sýty, rýchly....super...