Chlebové muffiny s vanilkovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: archaa
Ako jednoducho a chutne využiť zbytky staršieho chlebíka vám prezradím v tomto
recepte.. Tieto chlebové muffiny robím ja osobne vždy na raňajky s teplou vanilkovou
omáčkou, ak mám chuť na sladké raňajky a zvýšil nám chlieb..
12 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Chlieb alebo pečivo nakrájame na tenučké rezance, jablká očistíme a tiež nakrájame na tenšie kocky.
- Formu na muffiny vymastíme olejom a ukladáme do nej striedavo jablká a chlieb až do plna. Mlieko,vajcia,cukor,soľ a škoricu spolu vyšľaháme a polejeme jednotlivo naložené muffinkové formy. Na každú dáme vločku masla.
- V predhriatej rúre na 180 stupňov pečieme 30 minút. Po 15 minútach však vyberieme a posypeme hrozienkami a orechami. Dopekáme ďalej ďalších 15 minút.
- Po upečení necháme muffiny 5 minút vychladnúť, potom opatrne vyberieme a servírujeme s vanilkovou omáčkou, ktorú ja pripravujem tak, že si uvarím riedky puding -teda omáčku, len do mlieka pridám naviac 1 vanilkový cukor (príp. vanilkovú dreň, podľa toho, čo mám momentálne doma).
Podávame ešte teplé, ale chutia aj studené s horúcou omáčkou.