Sladký chlebíček
Sladký chlebíček

Chlebíčky - zákusok

grejsy - fotkagrejsy, 22. júna 2018
Chlebíčky - zákusok
Foto: grejsy

Výborné, ľahučké chlebíčky.

14
porcií
90 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
150 g
150 g
50 ml (vlažná)
4 PL
100 g (pomleté)
1 bal.
Plnka:
250 g
2 bal.
150 g
1 bal.
1 ks
 (na strúhanie)
Cukrová poleva:
1 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Ako prvé si vyšľaháme žĺtky s cukrom. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej a vymiešame. Pridáme pomleté orechy, múku rozmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielok. Formu na chlieb si vymastíme tukom a vysypeme múkou a nalejeme cesto. Dáme piecť na 180 stupňov v elektrickej trúbe pomaly asi 40 minút. Potom, keď máme upečený chlebíček, necháme ho vychladnúť a vyklopíme ho z formy.

  2. 2

    Pripravíme si polevu a to tak , že si 1 bielok vymiešane s 200 g práškového cukru,môžme pridať aj šťavu z pol citróna. Celý chlebíček pooblievame touto polevou. Necháme zaschnúť polevu a potom chlebíček nakrájame na pláty hrubé asi tak 2 cm.

  3. 3

    Plnka: Maslo s cukrom a rumovou arómou si vymiešame. Uvaríme hustý puding s 1 vanilkovým cukrom. Keď je vychladnutý, tak si ho po lyžiciach zašľahávame do vyšľahaného masla, až vznikne hladký krém - plnka. Dáme si ho do cukrárenského vrecka a zdobíme chlebíčky. Šľahačku si vyšľaháme a taktiež ozdobíme chlebíčky. Povrch chlebíčkov ešte posypeme nastrúhanou čokoládou.

    Chlebíčky - zákusok - obrázok 3
  4. 4

    Ešte jedna fotka.

    Chlebíčky - zákusok - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Bohatě plnky, orechový podklad - co víc si přát?! Jsi šikulka!
evanaaa
Do takého chlebíčka by som s chuťou zahryzla, páči sa mi aj na vzhľad, o chuti ani nehovorím. A kľudne by mohlo ísť na vrch ešte aj nejaké drobné ovocie, chuti by neubralo......