Chlebíčky - zákusok
Foto: grejsy
Výborné, ľahučké chlebíčky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
50 ml (vlažná) |
|
4 PL |
|
100 g (pomleté) |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
250 g |
|
2 bal. |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
|
|
(na strúhanie) |
|
Cukrová poleva: | |
1 ks |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Ako prvé si vyšľaháme žĺtky s cukrom. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej a vymiešame. Pridáme pomleté orechy, múku rozmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielok. Formu na chlieb si vymastíme tukom a vysypeme múkou a nalejeme cesto. Dáme piecť na 180 stupňov v elektrickej trúbe pomaly asi 40 minút. Potom, keď máme upečený chlebíček, necháme ho vychladnúť a vyklopíme ho z formy.
- 2
Pripravíme si polevu a to tak , že si 1 bielok vymiešane s 200 g práškového cukru,môžme pridať aj šťavu z pol citróna. Celý chlebíček pooblievame touto polevou. Necháme zaschnúť polevu a potom chlebíček nakrájame na pláty hrubé asi tak 2 cm.
- 3
Plnka: Maslo s cukrom a rumovou arómou si vymiešame. Uvaríme hustý puding s 1 vanilkovým cukrom. Keď je vychladnutý, tak si ho po lyžiciach zašľahávame do vyšľahaného masla, až vznikne hladký krém - plnka. Dáme si ho do cukrárenského vrecka a zdobíme chlebíčky. Šľahačku si vyšľaháme a taktiež ozdobíme chlebíčky. Povrch chlebíčkov ešte posypeme nastrúhanou čokoládou.
- 4
Ešte jedna fotka.
Tiež chlebíček:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu