Sladký chlebíček

Chlebíčky - zákusok

Autor receptu: grejsy

Výborné, ľahučké chlebíčky.

14
porcií
90 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si vyšľaháme žĺtky s cukrom. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej a vymiešame. Pridáme pomleté orechy, múku rozmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielok. Formu na chlieb si vymastíme tukom a vysypeme múkou a nalejeme cesto. Dáme piecť na 180 stupňov v elektrickej trúbe pomaly asi 40 minút. Potom, keď máme upečený chlebíček, necháme ho vychladnúť a vyklopíme ho z formy.
  2. Pripravíme si polevu a to tak , že si 1 bielok vymiešane s 200 g práškového cukru,môžme pridať aj šťavu z pol citróna. Celý chlebíček pooblievame touto polevou. Necháme zaschnúť polevu a potom chlebíček nakrájame na pláty hrubé asi tak 2 cm.
  3. Plnka: Maslo s cukrom a rumovou arómou si vymiešame. Uvaríme hustý puding s 1 vanilkovým cukrom. Keď je vychladnutý, tak si ho po lyžiciach zašľahávame do vyšľahaného masla, až vznikne hladký krém - plnka. Dáme si ho do cukrárenského vrecka a zdobíme chlebíčky. Šľahačku si vyšľaháme a taktiež ozdobíme chlebíčky. Povrch chlebíčkov ešte posypeme nastrúhanou čokoládou.
  4. Ešte jedna fotka.