Kuracie mäso
Chilli kuracie medailóniky v krémovej omáčke
Autor receptu: ellie17
Jemné kuracie medailóniky s pikantným nádychom chilli, podávané v krémovej omáčke s bylinkami.* Perfektná voľba na rýchlu
večeru alebo obed.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Nakrájame na medailóniky hrubé cca 2 cm.
- Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme nasekaný cesnak a krátko osmahneme, aby sa uvoľnila aróma.
- Medailóniky osolíme a okoreníme, posypeme pomletou chilli paprikou a opečieme z oboch strán do zlatista (cca 3–4 minúty každú stranu).
- Zalejeme mliekom, pridáme bylinky a necháme variť na miernom ohni cca 5–7 minút, kým sa mlieko nezačne krémovo zahusťovať.
- Dochutíme podľa potreby soľou a korením. Podávame s ryžou, pečenými zemiakmi alebo čerstvým chlebom.