Kuracie mäso

Chilli kuracie medailóniky v krémovej omáčke

Autor receptu: ellie17

Jemné kuracie medailóniky s pikantným nádychom chilli, podávané v krémovej omáčke s bylinkami.* Perfektná voľba na rýchlu večeru alebo obed.

2-3
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Nakrájame na medailóniky hrubé cca 2 cm.
  2. Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme nasekaný cesnak a krátko osmahneme, aby sa uvoľnila aróma.
  3. Medailóniky osolíme a okoreníme, posypeme pomletou chilli paprikou a opečieme z oboch strán do zlatista (cca 3–4 minúty každú stranu).
  4. Zalejeme mliekom, pridáme bylinky a necháme variť na miernom ohni cca 5–7 minút, kým sa mlieko nezačne krémovo zahusťovať.
  5. Dochutíme podľa potreby soľou a korením. Podávame s ryžou, pečenými zemiakmi alebo čerstvým chlebom.