Chilli Con Carne fotorecept

nickaa - fotkanickaa, 15. novembra 2015
Chilli Con Carne (fotorecept)
Foto: nickaa
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
2 ks
5 strúčikov
250 g
250 g
240 g
300 g (v konzerve)
250 ml
2 Čl
2 PL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji si orestujeme nadrobno posekanú cibulu a cesnak dozlatista.

    Chilli Con Carne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na túto voňavú zmes pridáme mäso, ktoré restujeme pokial sa nám pekne nezatiahne a nerozdelí.

    Chilli Con Carne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ak je už mäsko zatiahnute, podlejeme ho vývarom, pridáme racsu a pomaly odokryté dusíme domäkka aspoň 35 minút.

    Chilli Con Carne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 35 minútach pridáme pretlak a pasírovane paradajky. Omáčka sa nám musí pekne spojiť s mäskom. Ochutíme ešte čiernym korením.

    Chilli Con Carne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď nám to začne vrieť, pridáme fazuľu a kukuricu z konzervy. Podľa chuti dosolíme a pridáme majorán. Necháme ešte všetko chvílu prevariť a jedlo je hotové.

    Chilli Con Carne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pôvodne by malo byť toto jedlo pikantné, tak pred koncom možme pridať čili. Ja nepridávam. Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
dobre si uvarila, ja kukuricu nedavam a vela chilli tam musi byt, ved uz len podla nazvu, na zaver sa moze dat kusok horkej cokolady, nedavam majoranku, ale oregano
@nickaa dobre si navarila, žiadna paradajková polievka s fazuľou, ale pekné chilli. Toto je jedno z mála jedál, kde ja znesiem konzervovanú kukuricu. A keď postojí do zajtra a prihreje sa na panvici, najlepšie je to pripečené, čo v nej zostane.