Foto: nickaa
60 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
500 g |
|
2 ks |
|
5 strúčikov |
|
250 g |
|
250 g |
|
240 g |
|
300 g (v konzerve) |
|
250 ml |
|
2 Čl |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Na oleji si orestujeme nadrobno posekanú cibulu a cesnak dozlatista.
-
2
Na túto voňavú zmes pridáme mäso, ktoré restujeme pokial sa nám pekne nezatiahne a nerozdelí.
-
3
Ak je už mäsko zatiahnute, podlejeme ho vývarom, pridáme racsu a pomaly odokryté dusíme domäkka aspoň 35 minút.
-
4
Po 35 minútach pridáme pretlak a pasírovane paradajky. Omáčka sa nám musí pekne spojiť s mäskom. Ochutíme ešte čiernym korením.
-
5
Keď nám to začne vrieť, pridáme fazuľu a kukuricu z konzervy. Podľa chuti dosolíme a pridáme majorán. Necháme ešte všetko chvílu prevariť a jedlo je hotové.
-
6
Pôvodne by malo byť toto jedlo pikantné, tak pred koncom možme pridať čili. Ja nepridávam. Podávame s ryžou.
velmi davno : varecha.pravda.sk/recepty/chili-fotorecept/12190-recept.h...