Chili fotorecept

babav - fotkababav, 14. decembra 2010
Chili (fotorecept)
Foto: babav

Vyskusala som vela variacii tohto tradicneho jedla z americkeho kontinentu a varim ho, s malymi obmenami ,dost casto.Najcastejsie sa vari s pomletym Zobraziť celý popisVyskusala som vela variacii tohto tradicneho jedla z americkeho kontinentu a varim ho, s malymi obmenami ,dost casto.Najcastejsie sa vari s pomletym hovadzim masom, ale v tomto recepte som pouzila morcacie prsia .V dobrom chili je dolezitou zlozkou fazula,podla chuti stiplave papricky a paradajky. Je to rychle ,chutne,syte jedlo z jedneho hrnca .

6
porcií
15 minút
príprava
65 minút
tepelná úprava

Suroviny

3/4 kg pomlete
1 velka, nasekaná
5-6 strucikov
4 PL
1/4 kg, hriby
2 salky
2 salky, velmi paliva
1 salka
2 salky
3 salky
1 salka,sterilizovaná
podla chuti
podla chuti struhany




Postup

  1. 1

    Potrebujeme :

    Chili (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nasekanu cibulu osmazime na oleji ,pridame pomlete maso ,postruhany cesnak,sol,cierne krenie a dusime prikryte 15- 20 minut.

    Chili (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame nasekane hriby (pouzila som portabello hlavicky) .Dusime spolu dalsich 10 minut.

    Chili (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame salsu ,ktora je nahradou za pikantne stiplave papricky (podla chuti moze byt mierne az velmi stiplava )a paradajky .Pomiesame a na miernom ohni dusime dalsich 30 minut.

    Chili (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ciernu a bielu fazulu na sitku preplachneme ,vegetariansku(ma vela bielkovin)pridame aj so stavou, v ktorej je nalozena v konzerve ,kukuricu tiez zbavime tekutiny .

    Chili (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridame do hrnca s udusenym masom ,pomiesame a nechame prejst varom.

    Chili (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotove jedlo.

    Chili (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Servujeme posypane postruhanym tvrdym syrom,ktory sa na horucom chili rozpusti a zjemni stiplavost jedla .Priloha cerstvy chlieb ,alebo slane pecivo.

    Chili (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

jerica
@babav pozdravujem ťa , výborný receptík na zmebu chute , vyskúšam , dobre si urobila s tým mäsom že si nedala hovädzie , ukladám :-))
michsamant
mnam, tak toto sa mi velmi paci. vegetarianska fazula je ta v paradajkovom sauce alebo aka? podla obrazka surovin som odhadla.
tatranka
Páči sa mi tento tvoj recept.Určite vyskúšam.Ukladám do KK.
enerrgizer
perfektné...toto je také krásne a dobré, že sa to dá jesť každý deň...
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
Preskakujem tie koláčiky od výmyslu sveta veď toho je už na niekoľko cukrárenských kníh a tu toto krásne pikantné jedlo .Na Slovensku nakladané hríby v obchode to asi ťažko,ale veď my si poradíme.
kimlo
Vždy som chcel vedieť čo je to za chilli, ktoré vždy jedával Columbo v jeho obľúbenom podniku.. že by toto bolo ono? :-)
babav
Tesim sa,ze som vam ulahodila ;-) .@Miska , ano dobre si uhadla,
fazula je upecena s paradajkami a koreninami,preto je vyborna aj so stavou ,v ktorej ju pripravili .@oco , hriby su cerstve,nie nalozene,
ale kludne mozes pouzit aj susene dubaky. @kimlo , podobne urcite, zalezi len na oblasti ,v ktorej ho varili,ale podstata je rovnaka .
V Texase ho napr.varia s pivom ,v Mexiku zase s ich typickymi koreninami,......ale fazula , paradajky a feferonky su je v kazdom .
kimlo
Tamto bolo v L.A., ale určite vyskúšam to tvoje... :-)
lucylee
no, to je prekrásne a tie úžasné farby, veľmi často varím manželovi, ale ja mám verziu s paprikou bez húb a bez kukurice, určite vyskúšam
marienka44
@Babav , chystám sa niečo podobné uvarit, ale mám mleté maso bravčové zo stehna, teda chudé. Hodí sa na toto jedlo?
Zvyknem v lete zavarat fazulu bielu, rajciny, papriku spolu aj s pridavkom octu a cukru a deko. Asi namiesto všetkých patricných ingrediencii pridam 1 3 dcl-ový poharik mojej fazulovej zmesi. Odporúčas mi takýto postup? Samozrejme pridám bazalku a zellený petržlen.Dakujem, pozdravujem do USA, Marienka
babav
@marienka44 ,mozes pouzit hovadzie ,bravcove ,hydinove maso .....podla vlastnej chuti , korenie a bylinky chut vylepsia.Opatujem pozdrav.Napis mi do TS ci vam chutilo :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia