Foto: elantra
Indická kuchyňa patrí medzi moje obľúbené chute, najradšej varím kuracie mäso a jeden z fantastických spôsobov ako pripraviť kurča na indický spôsob je Chicken Zobraziť celý popisIndická kuchyňa patrí medzi moje obľúbené chute, najradšej varím kuracie mäso a jeden z fantastických spôsobov ako pripraviť kurča na indický spôsob je Chicken Molee. Základom indickej kuchyne býva cesnak, cibuľa, zázvor, škorica, chilli a zmes rôznych korení ako koriander, kardamóm, klinčeky,... Výsledkom je vždy spojenie úžasných orientálnych chutí, pri troche vašej snahy aj s vizuálnym zážitkom. Príjemnú prípravu!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 polievkové lyžice |
|
750 g |
|
6 ks |
|
6 ks |
|
5 cm |
|
1 ks, veľká |
|
2 zúbky |
|
3,5 cm |
|
3 ks,/feferónka/ |
|
4 polievkové lyžice |
|
1 čajová lyžička |
|
50 g |
|
150 ml,horúca |
|
|
Postup
-
1
Rozpálime olej a prsia opečieme z každej strany, vyberieme a odložíme.
-
2
Ak treba, pridáme olej a 1 minútu popražíme kardamón, klinčeky a škoricu.
-
3
Následne pridáme cibuľu a pražíme do zmäknutia. Až zmäkne, pridávame postrúhaný zázvor, pretlačený cesnak, podrvené chilli (bez jadierok, ak sa bojíte príliš pikantnej chuti, uberte 1-2 chilli papričky), citrónovú šťavu spolu s lyžičkou turmericu a varíme 5 minút.
-
4
Kokosové mlieko rozmiešame v horúcej vode a pridáme na panvicu. Posolíme podľa chuti.
-
5
Po 2 minútach môžeme pridať už opražené kuracie prsia a dusíme 15-20 minút do úplného zmäknutia.
-
6
Ako príloha k Chicken Molee sa hodí ryža, najlepšie Basmati, ale môže byť aj obyčajná dlhozrná. Moja osvedčená príprava ryže: na oleji popražíme zopár kúskov korenia (koriander, kardamón, kúsok škorice,...), pridáme pokrájanú malú cibuľu, následne popražíme premytú ryžu, zalejeme horúcou vodou cca 2 cm nad vrch ryže, zakryjeme a varíme na najmenšom ohni 12-15 min. Pred zaliatím horúcou vodou môžeme k ryži pridať aj posekané mandle, postrúhaný kokos a pod.
- 7
Ako šalát môžeme k Chicken Molee podávať tzatziky, ktoré fantasticky doplnia chute. Moj recept na tzatziky: uhorku postrúhame, posolíme, vyžmýkame prebytočnú vodu, pridáme zúbok cesnaku a primiešame smotanu alebo biely jogurt. Prajem vám dobrú chuť! :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
Ale ako MOLE sauce mam radsej v jedlach jeho originalnu chut na mexicky sposob.
uzasne chute...jednoduchy recept..skusala som to aj so sojovym masom-taktiez velmi fajne....