Cheesecake
Cheesecake

Cheesecake z jedlých kvetov

ptf - bez fotkyptf, 25. januára 2023
Cheesecake z jedlých kvetov
Foto: ptf
10
porcií
30 minút
príprava
70 minút
na 120 °C

Suroviny

Korpus:
150 g (Lotus)
100 g
70 g
Plnka:
500 g
300 g (14 %)
4 ks
100 g
20 g
4 g
Poleva:
250 g
100 g




Postup

  1. 1

    Sušienky v mixéri rozomelieme, zmiešame s hladkou múkou a roztopeným maslom. Vzniknutou zmesou vystelieme dno formy a vyrobíme aj 1 cm vysoké okraje po celom obvode formy. Zmes rovnomerne utlačíme. Sušienkový korpus dáme zapiecť na 10 min do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Predpečený korpus necháme vychladnúť.

  2. 2

    Jedlé kvety v ochrannej mištičke vložíme do horúcej vody a necháme luhovať 1 minútu. Následne vyberieme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    V robote zmiešame mascarpone a smotanu. Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu. Pridáme predpripravené jedlé kvety. K zmesi na najnižšej rýchlosti zašľaháme po jedinom vajíčka. Potom ešte zašľaháme vlažnú roztopenú čokoládu. Na predpečený korpus rovnomerne najeme krém. Pečieme v rúre vyhriatej na 120 stupňov Celzia priblížne hodinu. Upečený cheesecake necháme vychladnúť a následne ho dáme stuhnúť do chladničky.

  4. 4

    Smotanu s cukrom vymiešame dohladka a rovnomerne nanesieme na cheesecake. Necháme ho stuhnúť v chladničke ideálne cez noc. Na druhý deň uvoľníme z formy a ozdobíme ho lupenmi z jedlých kvetov.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia