porcií
príprava
na 120 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 150 g (Lotus) | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 70 g | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g (14 %) | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g | 
                                                             | 
                                                    
| 4 g | 
                                                             | 
                                                    
| Poleva: | |
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Sušienky v mixéri rozomelieme, zmiešame s hladkou múkou a roztopeným maslom. Vzniknutou zmesou vystelieme dno formy a vyrobíme aj 1 cm vysoké okraje po celom obvode formy. Zmes rovnomerne utlačíme. Sušienkový korpus dáme zapiecť na 10 min do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Predpečený korpus necháme vychladnúť.
- 2
 Jedlé kvety v ochrannej mištičke vložíme do horúcej vody a necháme luhovať 1 minútu. Následne vyberieme a necháme vychladnúť.
- 3
 V robote zmiešame mascarpone a smotanu. Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu. Pridáme predpripravené jedlé kvety. K zmesi na najnižšej rýchlosti zašľaháme po jedinom vajíčka. Potom ešte zašľaháme vlažnú roztopenú čokoládu. Na predpečený korpus rovnomerne najeme krém. Pečieme v rúre vyhriatej na 120 stupňov Celzia priblížne hodinu. Upečený cheesecake necháme vychladnúť a následne ho dáme stuhnúť do chladničky.
- 4
 Smotanu s cukrom vymiešame dohladka a rovnomerne nanesieme na cheesecake. Necháme ho stuhnúť v chladničke ideálne cez noc. Na druhý deň uvoľníme z formy a ozdobíme ho lupenmi z jedlých kvetov.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu