Foto: ptf
porcií
príprava
na 120 °C
Suroviny
Korpus: | |
150 g (Lotus) |
|
100 g |
|
70 g |
|
Plnka: | |
500 g |
|
300 g (14 %) |
|
4 ks |
|
100 g |
|
20 g |
|
4 g |
|
Poleva: | |
250 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Sušienky v mixéri rozomelieme, zmiešame s hladkou múkou a roztopeným maslom. Vzniknutou zmesou vystelieme dno formy a vyrobíme aj 1 cm vysoké okraje po celom obvode formy. Zmes rovnomerne utlačíme. Sušienkový korpus dáme zapiecť na 10 min do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Predpečený korpus necháme vychladnúť.
- 2
Jedlé kvety v ochrannej mištičke vložíme do horúcej vody a necháme luhovať 1 minútu. Následne vyberieme a necháme vychladnúť.
- 3
V robote zmiešame mascarpone a smotanu. Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu. Pridáme predpripravené jedlé kvety. K zmesi na najnižšej rýchlosti zašľaháme po jedinom vajíčka. Potom ešte zašľaháme vlažnú roztopenú čokoládu. Na predpečený korpus rovnomerne najeme krém. Pečieme v rúre vyhriatej na 120 stupňov Celzia priblížne hodinu. Upečený cheesecake necháme vychladnúť a následne ho dáme stuhnúť do chladničky.
- 4
Smotanu s cukrom vymiešame dohladka a rovnomerne nanesieme na cheesecake. Necháme ho stuhnúť v chladničke ideálne cez noc. Na druhý deň uvoľníme z formy a ozdobíme ho lupenmi z jedlých kvetov.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu