Cheesecake

Cheesecake Terka

Autor receptu: terezka1994

Môj recept na cheesecake, ktorý si zamilujete ?

20
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si v mixéri podrvíme sušienky na čo najjemnejšie kúsky. V miske so sušienkami zmiešame roztopené maslo tak, aby sme to mali rovnomerne premiešané, bez hrudiek. Pripravíme si plech, tortovú formu a sušienky s maslom vysypeme na plech. Sušienky utlačíme vo forme do rovnakej výšky a necháme v chladničke na cca 20min, kým si prichystáme ďalšiu časť.
  2. Oddelíme bielky od žĺtkov. Vyšľaháme bielky dotuha, postupne pridáme med a žĺtky. Poriadne všetko premiešame.
  3. Do penovej zmesi pridáme tvaroh, potom kyslú smotanu, Zlatý klas a opäť poriadne premiešame. Na záver pridáme práškový cukor s vanilkovým cukrom. Všetko premiešame a celú zmes vylejeme na vychladnuté sušienkové cesto. Rovnomerne rozotrieme a šup do rúry (zmes je redšia, tak sa nebojte).
  4. Na dno rúry dáme plech s vodou, aby sa cheesecake nevysušil alebo po prípade nepopraskal. Rúru nastavíme na 150 °C s programom na pečenie hore aj dole a čakáme 40minút pokým vrch úplne nezhnedne, no nezľaknúť sa pohľadu naň v rúre, pretože po vytiahnutí z rúry sa povrch plnky upraví (klesne).
  5. Chvíľku necháme cheesecake vychladnúť a môžme začať ukladať ovocie. Keď ho ozdobíme, dáme na noc do chladničky a podávame? Dobrú chuť!!