Ceviche z lososa s mangom, avokádom a citrusovou zálievkou

siuuu - fotkasiuuu, 7. mája 2022
Ceviche z lososa s mangom, avokádom a citrusovou zálievkou
Foto: siuuu

Na toto jedlo som sa chystala už veeeľmi dávno - už je to hádam aj zopár rokov, od čias jednej z prvých súťaží česko-slovenského Zobraziť celý popisNa toto jedlo som sa chystala už veeeľmi dávno - už je to hádam aj zopár rokov, od čias jednej z prvých súťaží česko-slovenského Masterchefa. Tak dlho som sa odhodlávala preto, že pred tepelne neupravenou rybou mám veľký rešpekt. Ale teraz prišla chuť vyskúšať - priznám sa, bála som sa, ale zbytočne - bolo to veľmi dobré jedlo. Inšpirovala som sa receptom šéfkuchára Vojta Artza tu na Vareche, ktorý som si upravila podľa seba. https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2022/04/ceviche-z-lososa
Zdroj: internet + vlastná úprava

2-3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

200 g čerstvý, bez kože
1 ks
1/3 ks (alebo štipľavá paprička)
podľa chuti (zelená časť, alebo vňať jarnej cibuľky)
1/3 ks čerstvé
1/4 ks zrelé
podľa chuti (drvené)
Na ozdobu:
 (koriander, petržlen, pažítka...)
Zálievka:
z 1 pomaranča
1/4 ks (alebo citrónová)
1 PL
1-2 ČL
1-2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Lososa som umyla, osušila a pokrájala som na maličké kúsky (asi 0,5 x 0,5 cm). Na malé kúsky som pokrájala aj očistenú červenú cibuľu, čerstvú červenú papriku, čerstvé mango a zelenú časť póru.

  2. 2

    Všetky pokrájané ingrediencie som zaliala zálievkou, ktorú som pripravila zmiešaním všetkých surovín (cesnak som prelisovala), pomocou lyžice (nie kovovej) som všetko premiešala, uzavrela a v chladničke som nechala marinovať asi 5-6 hodín. Pred podávaním som pridala na malé kocky pokrájané avokádo a drvený koriander (semená) a všetko som zľahka premiešala.

  3. 3

    My sme mali na raňajky, pripravovala som neskoro večer a podávala som s nasucho opečenými kúskami domáceho chlebíka. Výborne to chutilo samotné aj s jednoduchou avokádovou nátierkou (avokádo, limetová šťava, cesnak, soľ, korenie), ktorú som urobila zo zvyšku avokáda.

    Ceviche z lososa s mangom, avokádom a citrusovou zálievkou - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Hmm, to musí být velká dobrota! Skvělý receptík, suroviny, postup i fotečky!
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia