Čevapčiči

Čevapčiči podľa Bogara (fotorecept)

Autor receptu: bogar

Chutný a rýchly recept :)

19 ks
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 250 °C

Postup

  1. Pripravíme si mleté mäso, ja som mala bravčové.
  2. K mäsu primiešame všetky prísady, aj toto korenie, ktoré som skúsila a vypálilo to mega super...
  3. Rukou vymiesenú rukou zmes necháme odpočinúť aspoň pol hod nech sa spoja chute ....
  4. Dáme si rozohriať na panvicu trochu oleja a vytvarujeme rukami rolky ako sú na obrázku, aby sa zmes nelepila, ruky si máčajte do vody...
  5. Opekáme z oboch strán aspoň 1-2 minúty ako na obrázku.
  6. Opražené čevapčiči preložíme na plech a dáme do rúry na 15 minút na funkciu gril. Ak takú rúru nemáte, nastavte najvyššiu teplotu a kontrolujte si ich do zhnednutia. Tak ako je na foto. Podávame s kašou alebo zemiačikmi na masle a s horčicovou cibuľkou, alebo hlávkovým šalátom. Každému podľa chuti... Dobrú chuť.