Čevapčiči
Čevapčiči podľa Bogara (fotorecept)
Autor receptu: bogar
Chutný a rýchly recept :)
19 ks porcií |
40 minút príprava |
20 minút na 250 °C |
Postup
- Pripravíme si mleté mäso, ja som mala bravčové.
- K mäsu primiešame všetky prísady, aj toto korenie, ktoré som skúsila a vypálilo to mega super...
- Rukou vymiesenú rukou zmes necháme odpočinúť aspoň pol hod nech sa spoja chute ....
- Dáme si rozohriať na panvicu trochu oleja a vytvarujeme rukami rolky ako sú na obrázku, aby sa zmes nelepila, ruky si máčajte do vody...
- Opekáme z oboch strán aspoň 1-2 minúty ako na obrázku.
- Opražené čevapčiči preložíme na plech a dáme do rúry na 15 minút na funkciu gril. Ak takú rúru nemáte, nastavte najvyššiu teplotu a kontrolujte si ich do zhnednutia. Tak ako je na foto. Podávame s kašou alebo zemiačikmi na masle a s horčicovou cibuľkou, alebo hlávkovým šalátom. Každému podľa chuti... Dobrú chuť.