Cestoviny so zeleninou a pikantnou zálievkou

Autor receptu: mrnousik

Na ráno je vhodné zjesť dostatok sacharidov aby naše telo malo odkiaľ čerpať energiu. A niekedy sa stane, že doma nie je vhodný, ak vôbec nejaký chlieb. Jednoduchšie by bolo siahnuť po napolitanke ale odporúčam zvoliť cestoviny s pikantnou zálievkou, ktoré dodajú energiu a taktiež rozbehnú metabolizmus. Keď sa ešte potom dobre napijete, tak do obeda vydržíte úplne v pohode. Možno nejaka ta mandla na olovrant :)

1
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Klasika - dáme variť cestoviny, zatiaľ si ráno nastrúhame zeler, kaleráb, pokrájame rajčiny a šalát a zmiešame spolu s olejom, horčicou, smotanou a korením v mise. Ešte si stihneme uvariť aj kafé a zapáliť si :) Keď sa cestoviny dovaria, po opláchnuti studenou vodou ich len šupneme do zmesi a premiešame poriadne. Táto zálievka by mala ráno prehriať organizmus, uspokojí chuťové bunky a nakopne metabolizmus.
  2. Podávame so zeleninou, čím viac, tým lepšie :)
  3. Celé raňajky majú dokopy približne 1200 kJ z toho cca 10g bielkovín, 50g sacharidov a 5g tuku. Na obed odporúčam niečo s obsahom bielkovín (kuracie mäso, vajíčka,..) a kedže telo potrebuje aj tuky, hlavne tie "zdravé", do tašky si hodte sáčok s pár mandľami alebo vlašskými orechmi, keby náhodou zaútočila mlsnosť alebo hlad - ten však môže byť prezlečený smäd, preto nezabúdajte na pitný režim v podobe čistej vody :)
  4. Nákupný zoznam s receptom v kóde do mobilu.