Cestoviny „sempre podľa Davida “
Autor receptu: davital
Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak
dokážete variť s vášňou a láskou pre svojich blízkych.
Postup
- Nakrájame si anglickú slaninu na kocky.
Sušené paradajky si nakrájame na jemné plátky.
Cesnak stlačíme a nakrájame nadrobno.
Rozmarín natrháme na malé vetvičky.
- Na olivovom oleji restujeme na drobno nasekaný cesnak s anglickou slaninou.
Medzitým si dáme variť cestoviny do osolenej vriacej vody.
V miske si rozdrvíme cesnak s rozmarínom, so soľou a trochu olivovým olejom.
Vznikne nám dressing, ktorý pridávame spolu so sušenými paradajkami k slaninke.
Ak sa slaninka jemne prepečie tak pridávame trochu vína a necháme ho odpariť.
Následne primiešame smotanu s bambinom a miešame kým omáčka nezhustne.
Ak sú cestoviny al dente, tak ich pridávame na panvicu k omáčke a premiešame, trochu necháme aby sa spojili chute a cestoviny došli.
Nakoniec posypeme parmezánom a ozdobíme bazalkou.