Cestoviny s omáčkou z lososa a špenátu fotorecept

sedmoskaredka - fotkasedmoskaredka, 13. decembra 2013

Toto je veľmi rýchlo hotové jedlo a prekvapivo chutné. Netreba naň žiadne špeciálne suroviny.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g (podľa chuti)
1 ks
1 ks (à 150 g)
150 g
200 ml
3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Najprv uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Scedené dobre prepláchneme studenou vodou a odložíme na stranu.

    Cestoviny s omáčkou z lososa a špenátu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji vo väčšej panvici, aby sa nám do nej zmestili všetky ostatné prísady. Zalejeme vývarom a pridáme creme fraiche. Tento sa dá nahradiť aj šľahačkovou smotanou. Poriadne premiešame.

    Cestoviny s omáčkou z lososa a špenátu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme špenát. Množstvo v surovinách je orientačné, kľudne sa môže dať aj viac, moje deti by zelenšie jedlo nechceli jesť. Mrazený špenát možno nahradiť aj čerstvým, bude to zdravšie.

    Cestoviny s omáčkou z lososa a špenátu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je špenát rozpustený, pridáme losos nakrájaný na malé kocky. Všetko spolu dusíme pod pokrievkou asi 5 minút. Hotovú omáčku okoreníme mletým čiernym korením a prípadne dosolíme podľa chuti.

    Cestoviny s omáčkou z lososa a špenátu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec pridáme uvarené cestoviny.

    Cestoviny s omáčkou z lososa a špenátu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Poriadne premiešame a servírujeme. Dobrú chuť!

    Cestoviny s omáčkou z lososa a špenátu (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

sedmoskaredka
Aby sa mi nezlepili, kým prídu na radu. Ak ich uvaríš až po dorobení omáčky, nemusíš ich preplachovať, rovno ich tam šupneš.
radox1
ak ti mozem poradit,tak najprv urob omacku a az potom alebo sucasne postav vodu na cestoviny,a ked su napoli uvarene,priamo s nimi z hrnca do omacky a nechat dôjst.kvalitne cestoviny sa nepreplachuju.
root
Ak môžem, tak aj ja poradím: Používaj zásadne len čerstvý špenát, je kvalitnejší aj chutnejší.
marta23
Keď sa pokvapkajú olejom,premiešajú zľahka, nezlepia sa.
jujoska
pekny recept, mame radi kombinaciu spenatu s lososom
evanaaa
Ani preplachovať, ale ani pokvapkať olejom, omáčka by sa na nich nedržala, skĺzavala by.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia