Cestoviny s omáčkou z lososa a špenátu (fotorecept)
Autor receptu: sedmoskaredka
Toto je veľmi rýchlo hotové jedlo a prekvapivo chutné. Netreba naň žiadne špeciálne suroviny.
4 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Scedené dobre prepláchneme studenou vodou a odložíme na stranu.
- Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji vo väčšej panvici, aby sa nám do nej zmestili všetky ostatné prísady. Zalejeme vývarom a pridáme creme fraiche. Tento sa dá nahradiť aj šľahačkovou smotanou. Poriadne premiešame.
- Potom pridáme špenát. Množstvo v surovinách je orientačné, kľudne sa môže dať aj viac, moje deti by zelenšie jedlo nechceli jesť. Mrazený špenát možno nahradiť aj čerstvým, bude to zdravšie.
- Keď je špenát rozpustený, pridáme losos nakrájaný na malé kocky. Všetko spolu dusíme pod pokrievkou asi 5 minút. Hotovú omáčku okoreníme mletým čiernym korením a prípadne dosolíme podľa chuti.
- Nakoniec pridáme uvarené cestoviny.
- Poriadne premiešame a servírujeme. Dobrú chuť!