Cestoviny s omáčkou z lososa a špenátu (fotorecept)

Autor receptu: sedmoskaredka

Toto je veľmi rýchlo hotové jedlo a prekvapivo chutné. Netreba naň žiadne špeciálne suroviny.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Scedené dobre prepláchneme studenou vodou a odložíme na stranu.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji vo väčšej panvici, aby sa nám do nej zmestili všetky ostatné prísady. Zalejeme vývarom a pridáme creme fraiche. Tento sa dá nahradiť aj šľahačkovou smotanou. Poriadne premiešame.
  3. Potom pridáme špenát. Množstvo v surovinách je orientačné, kľudne sa môže dať aj viac, moje deti by zelenšie jedlo nechceli jesť. Mrazený špenát možno nahradiť aj čerstvým, bude to zdravšie.
  4. Keď je špenát rozpustený, pridáme losos nakrájaný na malé kocky. Všetko spolu dusíme pod pokrievkou asi 5 minút. Hotovú omáčku okoreníme mletým čiernym korením a prípadne dosolíme podľa chuti.
  5. Nakoniec pridáme uvarené cestoviny.
  6. Poriadne premiešame a servírujeme. Dobrú chuť!