Cestoviny so syrovou omáčkou

Cestoviny s nivovou omáčkou, brokolicou a so špenátom

Autor receptu: ellie17

Krémové cestoviny so zmesou duseného špenátu, uvarenej brokolice a výraznej chuti syra niva.* Zapracovaná smotana a parmezán dodajú omáčke jemnosť, cesnak a čierne korenie zas aromatický nádych. Jedlo je sýte, ale bez mäsa, vhodné aj pre milovníkov zeleninových a syrových jedál.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody podľa návodu (cca 8–10 minút). Zlejeme, ale trochu vody si môžeme nechať bokom. Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky a uvaríme v osolenej vode 4–5 minút, potom zlejeme.
  2. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme pretlačený cesnak a krátko orestujeme (cca 30 sekúnd). Prisypeme čerstvý špenát a podusíme ho 2–3 minúty. Prilejeme smotanu, pridáme na kúsky nalámanú nivu a necháme rozpustiť pri miernom ohni. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Vmiešame brokolicu a uvarené cestoviny. Ak treba, pridáme trochu vody z cestovín na zjemnenie konzistencie. Posypeme strúhaným parmezánom a premiešame. Odstavíme z ohňa a necháme krátko odstáť.