Cestoviny so syrovou omáčkou
Cestoviny s nivovou omáčkou, brokolicou a so špenátom
Autor receptu: ellie17
Krémové cestoviny so zmesou duseného špenátu, uvarenej brokolice a výraznej chuti syra niva.* Zapracovaná smotana a parmezán dodajú omáčke jemnosť, cesnak a čierne korenie zas aromatický nádych.
Jedlo je sýte, ale bez mäsa, vhodné aj
pre milovníkov zeleninových a
syrových jedál.
|
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody podľa návodu (cca 8–10 minút). Zlejeme, ale trochu vody si môžeme nechať bokom.
Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky a uvaríme v osolenej vode 4–5 minút, potom zlejeme.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme pretlačený cesnak a krátko orestujeme (cca 30 sekúnd).
Prisypeme čerstvý špenát a podusíme ho 2–3 minúty.
Prilejeme smotanu, pridáme na kúsky nalámanú nivu a necháme rozpustiť pri miernom ohni. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Vmiešame brokolicu a uvarené cestoviny. Ak treba, pridáme trochu vody z cestovín na zjemnenie konzistencie.
Posypeme strúhaným parmezánom a premiešame. Odstavíme z ohňa a necháme krátko odstáť.